Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Νόμιμη υπό προϋποθέσεις η πειρατεία στην Ευρώπη

Ταινίες ή σειρές, μουσική, παιχνίδια και software, μπορούν όλα να “κατέβουν” στις συσκευές μας μέσω του Internet και μάλιστα χωρίς χρέωση. Φυσικά ότι υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα, δίνει στην εταιρία που το παράγει τη δυνατότητα να κινηθεί δικαστικά για τα διαφυγόντα κέρδη της. Μια απόφαση του Court of Justice της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έρχεται όμως να το αλλάξει αυτό.

Αρκεί ο χρήστης να κάνει stream το περιεχόμενο με πνευματικά δικαιώματα online και όχι να το κατεβάσει, παράγοντας έτσι ένα παράνομο αντίγραφο εν γνώσει του. Επομένως το να δεις περιεχόμενο κατευθείαν από τον browser, κάνοντας streaming από ένα website που το φιλοξενεί, δεν είναι παράνομο. Αυτό δε σημαίνει φυσικά πως το site που φιλοξενεί το παράνομο περιεχόμενο είναι νόμιμο, αφορά μόνο τον τελικό χρήστη, ο οποίος δε φέρει πλέον καμία ευθύνη παρακολουθώντας online περιεχόμενο με πνευματικά δικαιώματα. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μέρος της απόφασης του δικαστηρίου, ενώ αν θέλετε να διαβάσετε ολόκληρη την απόφαση, μπορείτε να το κάνετε από εδώ:



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *