Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Στήριξη στους ροδακινοπαραγωγούς για τις ζημιές από την μονίλια»

Να στηριχτούν οι ροδακινοπαραγωγοί για τις ζημιές που έχουν υποστεί από την μονίλια, ζητά με ερώτηση του στις 4-8-2014, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής. Στην ερώτησή του ο
κ. Τζαμτζης αναφερει:


ΕΡΩΤΗΣΗ
Αρ. 1656 4-8-2014
Σκύδρα 4 Αυγούστου 2014

Θέμα: «Στήριξη στους ροδακινοπαραγωγούς για τις ζημιές από την μονίλια»

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη Γεώργιο

Κύριε Υπουργέ, 

Πέρα από τις πολύ χαμηλές - εξευτελιστικές τιμές που πωλούν οι ροδακινοπαραγωγοί σήμερα τα ροδάκινα τους και τα νεκταρίνια, πλέον ζουν και τον εφιάλτη της μονίλιας.
Οι συνεχείς βροχοπτώσεις καθ΄όλη την διάρκεια του καλοκαιριού αλλά ιδιαίτερα, οι επί τετραήμερο τελευταίες βροχοπτώσεις, είχαν ως αποτέλεσμα την μονίλια, δηλαδή το σάπισμα του ροδάκινου είτε πάνω στο δέντρο είτε μετά από μια μέρα στο τελάρο ή στο ψυγείο.
Το φετινό καλοκαίρι είναι το πιο βροχερό των τελευταίων ετών. Παρά τα συνεχή ραντίσματα με πανάκριβα φάρμακα, η σαπίλα δεν σταματά.
Η παραγωγή των ροδάκινων και των νεκταρινιών μειώνεται συνεχώς, διότι οι ροδακινοπαραγωγοί πετούν την παραγωγή της.

Κύριε Υπουργέ

Στις προτάσεις που έχετε υποβάλει στην Ε.Ε. για ενίσχυση των παραγωγών, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται και το πρόβλημα μείωσης και καταστροφής της παραγωγής από την μονίλια, λόγω υπερβολικών και συνεχών βροχοπτώσεων και να ενισχυθούν οι ροδακινοπαραγωγοί για την μείωση της παραγωγής τους και την υποβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων τους.
Ταυτόχρονα, πρέπει ο ΕΛΓΑ να καταγράψει τις ζημιές και την έκταση τους.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

Προτίθεσθε να στηρίξετε τους αγρότες στο πρόβλημα της μονίλιας μέσα από την ΕΕ, τον ΕΛΓΑ, ή τα ΠΣΕΑ; 

Ο ερωτών Βουλευτής 

Τζαμτζής Ιορδάνης Βουλευτής Ν. Πέλλας


1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *