Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Σταμενίτης: "Η Κυβέρνηση λύνει οριστικά και ξεκάθαρα το ζήτηματης αναφοράς της Γενοκτονίας των Ποντίων στο αντιρατσιστικο νομοσχέδιο, όπως είχε δεσμευθεί πριν οχτώ μήνες"

"Επικοινωνία του Βουλευτή με τον Υπουργό Δικαιοσύνης".

Οριστικό τελος δίνεται στο ζήτημα που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες σχετικά με τις διατάξεις του νέου αντιρατσιστικου νομοσχεδίου που κατατίθεται στη Βουλή και συγκεκριμένα στην αναφορά της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης.

Μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σημερα το πρωι (20 Αυγούστου 2014) ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αθανασίου, του γνωστοποιήθηκε οτι η ηγεσία του Υπουργείου δίνει τέλος στο ζήτημα με νομοθετικές βελτιώσεις, οι οποίες θα κατατεθούν κατα τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Το γεγονός αυτο αποτελεί άλλωστε και δέσμευση του ίδιου του Υπουργού κατα την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης .

Αναφορικά με το θέμα ο κ. Σταμενίτης δήλωσε τα εξής : " Ήδη απο την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην Επιτροπή είχε γίνει γνωστό απο πλευράς Κυβέρνησης οτι θα υπάρξουν διορθώσεις αναφορικά με το ζήτημα της αναφοράς της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης. Σήμερα αυτο επιβεβαιώνεται απο τα πιο αρμόδια χείλη, του ίδιου του Υπουργού. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης λύνουν οριστικά και ξεκάθαρα το ζήτημα που έχει προκύψει, όπως ακριβώς είχαν δεσμευθεί οχτώ μήνες πριν. Ως εκ τούτου δεν συντρέχει κανένας λογος ανησυχίας".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *