Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και συντοπίτης μας Στέφανος Τζιβόπουλος αποκλειστικά στο ialmopia.gr!

To ialmopia.gr έχει την χαρά να φιλοξενεί τον Στέφανο Τζιβόπουλο, Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο grand masters diving (καταδύσεις / υγρός στίβος).



Ο Στέφανος με καταγωγή από τους Προμάχους Αλμωπίας κατάφερε και ανέβασε τη Γαλανόλευκη σημαία στην την κορυφή του κόσμου! Με μια καταπληκτική εμφάνιση ο Πρωταθλητής των Καταδύσεων  σημείωσε νέο ρεκόρ βαθμολογίας στον βατήρα 3μ, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Masters 25+ όπου πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά, κάνοντας μας όλους υπερήφανους για ακόμα μία φορά!



Επιμέλεια - Συνέντευξη: Τάσος Καλαϊτζής
 


- Στέφανε καταρχάς συγχαρητήρια για την μεγάλη σου επιτυχία με τους τρεις παγκόσμιους τίτλους! Πως νιώθεις μετά την τεράστια επιτυχία σου;

Σας ευχαριστώ πολύ καταρχήν για την τιμή να με φιλοξενείτε στην σελίδα σας. Η τιμή,η χαρά,το μεγαλείο,το καρδιοχτύπι,η δικαίωση,η υπερηφάνεια,η δύναμη και ευγνωμοσύνη. Στο Θεό είναι μερικά από τα συναισθήματα που νιώθει ένας άνθρωπος όταν ο Θεός τον αξιώνει να ανεβεί στην κορυφή του Παγκόσμιου βάθρου σε ότι κι αν αυτός κάνει. Είτε κάποιος είναι Ζαχαροπλάστης,είτε παίζει σκάκι είτε κάνει σε 8 δευτερόλεπτα τα 100m ..... Είναι ο πρώτος στον κόσμο,ο καλύτερος στον πλανήτη κ αυτό από μόνο του μου φέρνει δάκρυα στα μάτια,όχι για μένα που το κατάφερα αλλά,δάκρυα ευγνωμοσύνης προς Το Θεό που μου το χάρισε μαζί με άλλα τόσα. Ακόμα δε το έχω πιστέψει κι ας έδειχναν όλα πως πήγαινα για εκεί.



- Θέλεις να μας εξηγήσεις -γιατί πολύς κόσμος δεν γνωρίζει- τι είναι το grand masters diving;

Το grand Masters είναι όλοι οι αθλητές άνω των 25 που στο παρελθόν έχουν συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες,Τοπ 12 σε παγκόσμιο πρωτάθλημα η έχουν αναδειχθεί Χρυσοί πρωταθλητές στην χώρα τους,συγκεκριμένα Χρυσοί πρωταθλητές ΗΠΑ όπου αγωνίζομαι εγώ. Έτσι λοιπόν οι grand Masters είναι οι πρώτοι εκεί των πρώτων,οι πρωταθλητές των πρωταθλητών κ ο αγώνας grand Masters είναι ο αγώνας για την ανάδειξη του πρώτου εκεί των πρώτων.



- Μέσα σε 2 χρόνια κατάφερες να βάλεις στην συλλογή σου 16 χρυσά μετάλλια! Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σου;

Ναι ξεκίνησα με συγχρονισμένες καταδύσεις δηλαδή διπλό,στα 3μ βατήρα με τον Αμερικανό Πρωταθλητή Kyle Prandi μιας κ εγώ ζω,προπονούμαι κ αγωνίζομαι εδώ κ 5 χρόνια στις ΗΠΑ με την Αμερικάνικη ομάδα. Με τον Kyle (ο οποίος ήταν finalist στους Ολυμπιακούς Αγώνες κ πρωταθλητής ΗΠΑ κ Αμερικανικής Ηπείρου),αγωνιστήκαμε στα 3μ και στα 10μ συγχρονισμού ξεκινώντας από το πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κερδίζοντας 2 χρυσά μετάλλια στο πρώτο για μένα Αμερικανικό μου πρωτάθλημα. Στη συνέχεια προκρίθηκα στους Παναμερικανικούς αγώνες όπου και κέρδισα στο συγχρονισμό στα 10μ με τον Αμερικανό Πρωταθλητή Ron Contura κ άλλο ένα χρυσό στα 3m συγχρονισμού με τον Αμερικανό Christian Torres. Μέτα τα πρώτα 4 χρυσά του συγχρονισμού αποφάσισα να δοκιμάσω κ στο ατομικό όπου κ δικαιώθηκα άμεσα κερδίζοντας άλλα δυο χρυσά στους Παναμερικανικούς αγώνες στη Sarasota της Florida. Στη συνέχεια κέρδισα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Eindhoven της Ολλανδίας άλλα τρία χρυσά σε όλα τα αγωνίσματα,3μ-10μ και 1μ κ έγινα ο πρώτος Έλληνας πρωταθλητής ΗΠΑ κ Ευρώπης που κερδίζει 3 τίτλους στο ίδιο πρωτάθλημα. Μετά το ευρωπαϊκό πήρα το βραβείο του αθλητή της χρονιάς στη Νέα Υόρκη κ την Άνοιξη του 2014 Άλλους 4χρυσους τίτλους στο Ανοιξιάτικο πρωτάθλημα των ΗΠΑ κ άλλους τέσσερις λίγες μέρες πριν στο εαρινό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με αποκορύφωμα τα τρια Παγκόσμια μετάλλια κ τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου στο Μόντρεαλ την προηγούμενη εβδομάδα καθώς κ δυο ασημένιους τίτλους έναν στο ατομικό στα 10 μ κ ένα στο διπλό με τον αγαπημένο μου φίλο συναθλητή κ προπονητή Σακκαλή Ηρακλή ο οποίος είχε επίσης μεγάλες επιτυχίες σε αυτό το παγκόσμιο αλλά κ στο Αμερικανικό πρωτάθλημα. Σύνολο κάνω από 20 χρυσούς τίτλους σε περίοδο 2ετων,πράγμα που για μένα αποτέλεσε τεράστια ευλογία. Το μυστικό της επιτυχίας είναι η πίστη μου κ η εμπιστοσύνη μου Στον Θεό για όλα κ σε όλα,η σκληρή κ μεθοδική δουλειά αλλά κ η επιμονή κ υπομονή κ φυσικά οι αγαπημένοι μου φίλοι κ η πολύτιμη μου οικογένεια που με στηρίζουν σε όλα.


- Ποιοι είναι οι επόμενοι σου στόχοι;

 Τώρα κ μετά το παγκόσμιο χρυσό έχω κάποιες όμορφες,δυναμικές,δημιουργικές κ επαγγελματικές προτάσεις στο εξωτερικό όπου ζω κ ο πρώτος μου στόχος είναι να τις οργάνωση κ να τις εκμεταλλευτώ σωστά,έπειτα να διορθώσω όλους τους τραυματισμούς που προέκυψαν από την σκληρή δουλειά της χρονιάς αυτής κ στη συνέχεια πίσω στη διατροφή κ τις δυνατές προπονήσεις για να προετοιμαστώ για τους Παναμερικανικούς του 2015 στην Κολομβία κ το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν της Ρωσίας σε 11 μήνες από τώρα. Επίσης η πολιτική είναι ένας από τους στόχους μου κ συγκεκριμένα ο τομέας του αθλητισμού κ του πολιτισμού, οπότε προετοιμάζομαι κ ενημερώνονται κ κινούμε γύρω από δυνατούς κ σωστά καταρτισμένους ανθρώπους του χώρου ώστε να είμαι έτοιμος αν θέλει και ο Θεός βάλω υπηρετήσω τον αθλητισμό,τις τέχνες κ τα γράμματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εδώ στο εξωτερικό.


- Γνωρίζεις ότι κάνεις υπερήφανο τον κόσμο εδώ πέρα στην επαρχία μας; Με τι σε γεμίζει αυτό το συναίσθημα;

Αγαπώ πολύ τον τόπο μας αλλά κ τον κάθε όμορφο τόπο που προσφέρει γαλήνη στη στην ψυχή μου κ με γεμίζει απλόχερα με τους καρπούς του. Ο τόπος μας είναι μαγικός κ οι άνθρωποι ατόφιοι, γνήσιοι, δυνατοί, ταλαιπωρημένοι αλλά κ περήφανοι μαζί. Ένας τόπος με ιστορία κ άνθρωποι γεμάτοι όρεξη για ζωή, για δουλειά, για πανηγύρι, για όμορφα κ πατροπαράδοτα πράγματα. Τα δε νεαρότερα παιδιά στα μέρη μας,όλο και πιο δημιουργικά,όλο κ πιο δυναμικά,όλο κ πιο δραστήρια.Με κάνουν πολύ περήφανο που κατάγομαι από εκεί. Πέλλα, Αλμωπία, Μακεδονία, Θεσσαλονίκη........πόση ιστορία και άλλη πόση δύναμη......μόνο Δυνατός μπορώ να αισθάνομαι κ περήφανος κ όσο κάποιοι το θέλουν κ κάποιοι άλλοι δε το θέλουν....ως γνήσιος Έλληνας και ατόφιος Μακεδόνας μπήκα και εγώ στην ιστορία του Αθλητισμού ως Πρωταθλητής Ευρώπης κ Κόσμου κ είμαι περήφανος γιατί είμαι Έλληνας,Μακεδονας κ Χριστιανός!!! Ο κόσμος κ ο τόπος μου είναι που με έκανε περήφανο για το ότι είναι οι άνθρωποι του κ πήρα κ θα συνεχίσω να παίρνω τη δυναμη για να τους κάνω και εγώ από τη πλευρά μου οσο πιο περήφανος μπορώ. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στη Μακεδονία μου ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους της κ ένα αστείρευτο ευχαριστω στο Θεό για όλα τα καλά κ τα λιγότερο καλα που με κάνουν να εκτιμώ τα όμορφα περισσότερο κ να προσπαθώ να βελτιώνομαι καθημερινά για το καλό μου,για το κοινό καλο.


- Το ialmopia.gr θέλει να σε συγχαρεί δημόσια για την επιτυχία σου και σου εύχεται υγεία και πάντα να φτάνεις την κορυφή!

Σας ευχαριστω από καρδιάς για τη μεγάλη τιμή να με έχετε ως συνεντευξιαζόμενο σήμερα. Τζιβοπουλος Ευαγγελος Στεφανος




*Το ialmopia.gr ευχαριστεί θερμά τον Στέφανο Τζιβόπουλο για την συνέντευξη και του εύχεται τα καλύτερα.

2 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *