Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Δήλωση Δ. Σταμενίτη για τα εγκαίνια της έκθεσης Μακεδονικοί Θησαυροί

Διονύσης Σταμενίτης: " Η Πέλλα και ο αρχαιολογικός της πλούτος πρέπει ναβρεθούν και πάλι στο επίκεντρο ".

Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης Μακεδονικοί Θησαυροί στο Μουσείο της Πέλλας ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:"Αρχικά θα ήθελα να τονίσω ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της έκθεσης, στην ΙΖ ́ Εφορεία Αρχαιοτήτων, στη διεύθυνση του Μουσείου και σε όλους της συντελεστές αυτής της προσπάθειας. Η έκθεση "Μακεδονικοί Θησαυροί" είναι πράγματι μια εξαιρετική παρουσίαση της Αρχαίας ζωής εδώ στην Πέλλα, στον τόπο του μεγάλου στρατηλάτη, οραματιστή, μεταλαμπαδευτή Μεγάλου Αλέξανδρου.

Εύχομαι τα εγκαίνια της έκθεσης σε συνδυασμό με τη σύσταση ξεχωριστής Εφορείας Αρχαιοτήτων για τον Νομό μας να σηματοδοτήσουν την έναρξη μιας νέας εποχής για την Πέλλα, η οποία αποτελεί έναν δυναμικό, υπέροχο κόσμο, ο οποίος αναδύεται μέσα από τα χιλιάδες ευρήματα αυτής της αρχαίας πόλης, που σηματοδοτεί την ακμή και το μεγαλείο του μακεδονικοί βασιλείου. Εξάλλου, ήδη περισσότερα από 2.000 αντικείμενα φιλοξενούνται στο μουσείο και η επισκεψιμότητά του σήμερα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, εκδρομές πραγματοποιούνται καθημερινά και οι επισκέπτες είναι πάρα πολλοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτό το έργο και την προσπάθεια πρέπει να τα ενισχύσουμε, να τα αναδείξουμε και να τα κάνουμε γνωστά σε όσους περισσότερους γίνεται. Η Πέλλα πρέπει και αξίζει να βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο.

Η ύπαρξη του σπουδαίου ενιαίου αρχαιολογικού χώρου της περιοχής και η συγκρότηση μιας ξεχωριστής Εφορείας Αρχαιοτήτων στην Πέλλα δεν μπορούν παρά να είναι θετικές, όχι μόνο ως προς τις αρχαιότητες και το περιβάλλον τους, αλλά και ως προς την σημερινή κοινωνία".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *