Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Έδεσσα: Πτώση πλάτανου στην περιοχή των Καταρρακτών

Ένα μεγάλο πλατάνι έπεσε εχθές το βράδυ, μετά τις 20:00 στην περιοχή των Καταρρακτών. Η βάση του δέντρου βρισκόταν στις όχθες του ποταμού στο σημείο διαχωρισμού των Καταρρακτών και εδώ και πολλά χρόνια είχε μεγάλη κλίση. Σχετικά πρόσφατα είχαν κοπεί πολλά μεγάλα κλαδιά του συγκεκριμένου δέντρου προκειμένου να ελαφρύνει και να αποφευχθεί η πτώση του, κάτι που τελικά δεν κατέστη δυνατό.

Ευτυχώς η πτώση του δέντρου έγινε σε ώρα που δεν υπήρχε κόσμος στην περιοχή και δεν σημειώθηκε κάποιο ατύχημα.

Αμέσως στο χώρο μετέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο Δήμαρχος και συνεργεία του Δήμου, για να κοπούν τα κλαδιά που είχαν φράξει το δρόμο. Σήμερα, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ που διαχειρίζεται τη ροή των νερών του ποταμού Εδεσσαίου, θα διακοπεί η ροή των υδάτων προκειμένου ειδικό συνεργείο να απομακρύνει τον κορμό του δέντρου που βρίσκεται μέσα στην κοίτη του ποταμού.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση ανταπόκριση και τόνισε ότι συνεργεία του Δήμου εδώ και μέρες διερευνούν για δέντρα που έχουν σαπίσει προκειμένου να απομακρυνθούν και να αντικατασταθούν, διότι πρώτιστο μέλημα του Δήμου Έδεσσας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.




Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *