Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Άλλα δύο κρούσματα επιθέσεων ζώων σε ανθρώπους στην Αλμωπία!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Ρεπορτάζ ialmopia: Άλλα δύο κρούσματα επιθέσεων ζώων σε ανθρώπους στην Αλμωπία.

Πριν μερικές ημέρες το Κέντρο Υγείας Αριδαίας δέχθηκε επίσκεψη από δύο γυναίκες για την παροχή των πρώτων βοηθειών, καθώς υπήρξαν θύματα επίθεσης από ένα αδέσποτο σκύλο και μια αλεπού!  Συγκεκριμένα, στη μια περίπτωση, ο σκύλος επιτέθηκε σε μια κυρία στην πόλη της Αριδαίας. Στο δεύτερο περιστατικό, η αλεπού προκάλεσε τραύματα σε νεαρή κοπέλα στην Τ.Κ. Λουτρακίου, δαγκώνοντάς τη στο χέρι και το κεφάλι.

Να σημειώσουμε πως και οι δύο γυναίκες είναι ευτυχώς καλά στην υγεία τους, όμως η τρομάρα που πήραν (κρούσμα λύσσας) δεν μπορούσε να περιγραφτεί με λέξεις.


Τα δύο περιστατικά δεν είναι τα μόνα που έχουν απασχολήσει τους κατοίκους της Αλμωπίας. Στην περιοχή μας συνέχεια ακούγονται παράπονα για τα αδέσποτα ζώα και τις επιθέσεις που δέχονται από αυτά. Γυναίκες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι κ.ά βιώνουν τρομερά προβλήματα καθημερινά σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης της Αριδαίας. Είναι κι αυτό ένα καμπανάκι για τη νέα δημοτική αρχή, για το πως δηλαδή θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα.


Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα σχόλιο - καταγγελία αναγνώστη μας σχετικά με μια ανακοίνωση του Συλλόγου φίλων ζώων Αριδαίας η ''Ελπίδα'', όταν αυτός ζητούσε την βοήθειά των πολιτών να περισυλλέξουν σκυλοτροφές για τους τετράποδους φίλους μας που όλο και πληθαίνουν.


"Μιλάτε για τετράποδους φίλους που ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ...Πώς πληθαίνουν; Διαβάζουν στα Νέα του Κουταβιού ότι η Αριδαία είναι λουξ τόπος διαμονής για συμπαθή σκυλιά 2 μέτρα νταγλάρια, με έφεση στο γάβγισμα και στην σκουπιδοφαγία; Μάλλον κάποια ''καλοί άνθρωποι'' τα κουβαλάνε στην πόλη μας, κι αφού τα ''περιθάλψουν'' τα αμολάνε στα γραφικά στενοσόκακα της Αριδαίας...

Τα αγαπητά σκυλάκια, που σίγουρα όταν ήταν οικόσιτα δεν δημιουργούσαν κανένα πρόβλημα, πού ακριβώς θα φάνε το φαγάκι που θα τους προσφέρετε; Σε ποιες γειτονιές θα τα μεταφέρετε για να γυρνάνε μετά εκεί ξανά και ξανά ψάχνοντας τροφή σε κάδους και αυλές;
 
Έχετε συνειδητοποιήσει εσείς οι ''φιλόσκυλοι'' ότι αφού πέσει η νύχτα στην Αριδαία, είναι επικίνδυνο να γυρίσεις πεζός στο σπίτι σου, ειδικά αν αυτό είναι μακριά από το κέντρο, σε σκοτεινή περιοχή; Πώς θα μπορέσει πχ μια μαμά με το παιδάκι της να αποφύγει τους συμπαθέστατους τετράποδους φίλους σας, όταν αυτοί της ορμήξουν (πράγμα που έχει συμβεί επανειλημμένα);

Τουλάχιστον αναγνωρίζετε ότι τα αδέσποτα στην Αριδαία έχουν γίνει πάρα μα πάρα πολλά...Δυστυχώς, δε βλέπω να θέλετε να κάνετε και τίποτα γι' αυτό. Κι αν κάποιο από τα συμπαθή σκυλάκια καταλήξει νεκρό από τις ενέργειες κάποιου ανίδεου και προβληματικού ανθρώπου, το κρίμα πρώτα θα βαραίνει εσάς τους αργόσχολους ''φιλόσκυλους'' και μετά τον φονιά...

Φιλικά και Φιλοζωικά...
"


ΠΡΟΣΟΧΉ: Το συγκεκριμένο μήνυμα το παραθέτουμε για έναν και μοναδικό σκοπό: ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ για να μειώσουμε την προσφορά και την αγάπη των φίλων του Συλλόγου φίλων ζώων Αριδαίας η ''Ελπίδα'' προς τους τετράποδους φίλους μας, αλλά για να στείλουμε το μήνυμα της αγωνίας, του φόβου και της διαμαρτυρίας των πολιτών προς τη νέα δημοτική αρχή Αλμωπίας.


Σε περίπτωση που κάποιο ζώο δαγκώσει εσάς ή το παιδί σας, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:
 

Για μικρούς τραυματισμούς
Αν το δήγμα προκαλέσει πολύ μικρήσχάση του δέρματος και δεν τίθεται κίνδυνος για λύσσα, αντιμετωπίστε το τραύμα ως μια ελάσσων πληγή. Πλύνετε καλά το τραύμα με νερό και σαπούνι. Εφαρμόστε μια αντιβιοτική κρέμα προς αποφυγή λοίμωξης και καλύψτε το με καθαρό επίδεσμο.

Για βαθύ τραυματισμό
Αν το δήγμα προκαλέσει βαθιά διάτρηση του δέρματος ή σοβαρή σχάση κι αιμορραγία, με τη βοήθεια μιας καθαρής και στεγνής πετσέτας ασκείστε πίεση στο τραύμα, ώστε να σταματήσετε την αιμορραγία κι επισκεφθείτε έναν ιατρό.

Για λοίμωξη
Σε περίπτωση που παρατηρήσετε σημεία λοίμωξης, όπως, πρήξιμο, ερυθρότητα, αυξημένο πόνο ή εκροή παχύρρευστου υγρού, επισκεφθείτε άμεσα έναν ιατρό

Σε υποψία λύσσας.Αν υποπτεύεστε ότι το ζώο που σας δάγκωσε μπορεί να είναι μολυσμένο με λύσσα – συμπεριλαμβανομένου άγριο ή κατοικίδιο ζώο άγνωστης όμως ανοσοποιητικής κατάστασης – επισκεφθείτε άμεσα έναν ιατρό

Οι ιατροί συνιστούν τον επαναληπτικό εμβολισμό για τέτανο κάθε 10 χρόνια. Αν ο τελευταίος σας εμβολιασμός ήταν άνω των 5 ετών και το τραύμα σας είναι βαθύ ή ακάθαρτο, ο ιατρός ίσως συστήσει αντιτετανικό ορό. Υποβληθείτε σ’ αυτόν το συντομότερο δυνατόν μετά τον τραυματισμό.

Τα κατοικίδια ζώα είναι υπεύθυνα για τα περισσότερα δήγματα. Είναι πιθανότερο να σας δαγκώσει σκύλος παρά γάτα. Αν και το δήγμα γάτας φέρει μεγαλύτερο κίνδυνο πρόκλησης λοίμωξης. Τα δήγματα κατοικίδιων ζώων χωρίς καμία ανοσοποίηση (εμβολιασμό), καθώς και των αγρίων ζώων, διατρέχουν τον κίνδυνο μόλυνσης με λύσσα. Η λύσσα συναντάται στους μέμφιτες, στις νυχτερίδες και στις αλεπούδες, σε σχέση με τα σκυλιά και τις γάτες. Τρωκτικά όπως τα κουνέλια και οι σκίουροι, σπάνια μεταφέρουν τη λύσσα.

ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *