Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Κάνει πρεμιέρα η τηλεοπτική σειρά «Star Trek» (Σαν σήμερα 8/9)

1966 Κάνει πρεμιέρα η τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Star Trek»

1906 στις ΗΠΑ, ο Ρόμπερτ Τέρνερ ανακοίνωσε την ανακάλυψη της γραφομηχανής με αυτόματη επιστροφή.

1949 πέθανε στη Γερμανία, σε ηλικία 85 ετών, ο Ρίχαρντ Στράους, ο μεγαλύτερος μεταρομαντικός συνθέτης του 20ού αιώνα. Συνέθεσε όπερες, συμφωνίες, έργα δωματίου και συμφωνικά ποιήματα, διακρίθηκε ως ενορχηστρωτής και διευθυντής ορχήστρας. Είχε χαρακτηριστεί ως «ο μουσουργός με τη μαγική μπαγκέτα».




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 8/9
 
1973 Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Marvin Gaye με το τραγούδι "Let's Get It On". Είναι μέρος του ομότιτλου άλμπουμ του τραγουδιστή και το δεύτερο Νο1 του στο Billboard. Ηχογραφήθηκε από τον Ιούνιο του 1970 έως τον Ιούλιο του 1973 στα στούντιο Hitsville U.S.A. και Golden World Studio στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν και στο Hitsville West στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.
 
1982 Ο Peter Gabriel κυκλοφορεί το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του, με τίτλο "Security". Περιέχει την μεγάλη επιτυχία "Shock the Monkey". Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε αργότερα στην ταινία "Project X" (1987) σε σκηνοθεσία του Jonathan Kaplan.
 
2002 Ο τραγουδιστής των Iron Maiden, Bruce Dickinson ξεκινάει νέα καριέρα σαν πιλότος με την Βρετανική αεροπορική εταιρία Astraeus. Συνήθως πετάει Boeing 757.

Αθλητισμός 8/9
 
1892 Δημιουργείται το «Νιού Γιόρκ Αθλέτικ Κλαμπ» και οργανώνονται οι πρώτοι ερασιτεχνικοί αγώνες στίβου. Παράλληλα διατυπώνονται οι κανονισμοί των αγωνισμάτων και χτίζεται το πρώτο γήπεδο για αγώνες.
1888 Γίνονται οι πρώτοι αγώνες της «φούτμπολ λιγκ» στην Αγγλία. Στο σημαντικότερο ματς η Ντέρμπι νικά την Μπόλτον με 6-3.
1960 Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Ρώμη ο διάδοχος του θρόνου ελληνικού θρόνου Κωνσταντίνος με πλήρωμα τους Γ.Ζαϊμη και Οδ.Εσκιτζόγλου και το σκάφος «Νηρεύς» κατακτούν το χρυσό μετάλλιο στα σκάφη τύπου «ντράγκον». Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο, που κερδίζει η Ελλάδα μετά από αυτό του Τσικλητήρα στο μήκος άνευ φοράς το 1912 στη Στοκχόλμη

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *