Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Φτάνει στην Αθήνα η κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου (Σαν σήμερα 18/10)

1977Την ίδια μέρα, νεκροί βρέθηκαν στο κελί τους στις φυλακές Στάμχαϊμ της Γερμανίας τα τρία ηγετικά στελέχη της οργάνωσης Φράξια Κόκκινος Στρατός-RAF Αντρέας Μπάαντερ, Γκούντρουν Ένσλιν και Γιαν-Καρλ Ράσπε.
Η τέταρτη κρατούμενη Ίρμγκαρντ Μέλερ έφερε βαριά τραύματα από μαχαιριές στο στήθος, αλλά επέζησε. Σύμφωνα με τις αρχές, ο θάνατός τους αποδόθηκε σε αυτοκτονία, άλλες πηγές όμως τον θεώρησαν σκόπιμη εγκληματική ενέργεια από το κράτος και τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Και οι τέσσερις ήταν στον κατάλογο εκείνων των οποίων την απελευθέρωση ζητούσαν οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες.

1960γεννήθηκε ο Βέλγος ηθοποιός Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ, γνωστός κυρίως από τις ταινίες δράσης στις οποίες συμμετέχει.

2000στην Αίγυπτο, διεξήχθη ο πρώτος γύρος των βουλευτικών εκλογών, στον οποίο εξελέγησαν μόνον 30 υποψήφιοι που συγκέντρωσαν άνω του 50%. Ο δεύτερος γύρος θα διεξαγόταν σε τρεις φάσεις.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 18/10
1926 Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πρωτοπόρος της rock 'n' roll Chuck Berry (Charles Edward Anderson Berry) γεννήθηκε στο Σαιντ Λούις του Μιζούρι. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ιστορική δισκογραφική εταιρία Chess Records στην οποία τον σύστησε ο Muddy Waters. Γνώρισε την επιτυχία με την πρώτη του ηχογράφηση, το τραγούδι "Maybellene" στις 21 Μαΐου του 1955. Ακολούθησαν τραγούδια επιτυχίες όπως "Roll Over Beethoven" (1956), "Rock and Roll Music" (1957), "Johnny B. Goode" (1958) κ.α. Το 1984 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement". Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1986. Η συμβολή του στην εξέλιξη της rock 'n' roll και rock μουσικής είναι ανεκτίμητη αφού επηρέασε την πλειοψηφία των καλλιτεχνών που ακολούθησαν.
1938 Η Γερμανίδα συνθέτης, τραγουδίστρια, μοντέλο και ηθοποιός Nico (Christa Päffgen 1938-1988) γεννήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας. Ήταν δημοφιλής για την συνεργασία της με το συγκρότημα The Velvet Underground. Πήρε μέρος σε αρκετές ταινίες, μεταξύ αυτών "La Dolce Vita" του Federico Fellini και "Chelsea Girls" του Andy Warhol. Υπήρξε επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες όπως οι Siouxsie and the BansheesBauhausStevie NicksPatti SmithMorrisseyBjörk κ.α.
Αθλητισμός 18/10

1967Η Μπάγερν Μονάχου νικά τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο με 2-1. Τον είχε νικήσει και στο πρώτο ματς (20/9) στο Μόναχο με 5-0 και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης στον β’ γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Οι 29.665 θεατές παρακολουθούν τον αγώνα είναι ρεκόρ εισιτηρίων για το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
1978Για το Κύπελλο Πρωταθλητριών η Νότιγχαμ νικά με 2-1 την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στη ρεβάνς (1/11) η μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης νικά με 5-1.
1989Για τον β’ γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών η Μαρσέιγ νικά την ΑΕΚ στο «Βελοντρόμ» με 2-0. Στη ρεβάνς (1/11) στη Νέα Φιλαδέλφεια οι δύο ομάδες έρχονται ισόπαλες (1-1). Για το Κύπελλο Κυπελλούχων η Ντιναμό Βουκουρεστίου νικά με 2-0 τον Παναθηναϊκό. Στη ρεβάνς (1/11) τον νίκησε και πάλι με 6-1.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *