Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Από αύριο η έκδοση ταυτοτήτων μέσα σε λίγα λεπτά

Νέο σύστημα έκδοσης των ταυτοτήτων μας τίθεται σε ισχύ από αύριο με τα αρμόδια υπουργεία να υπόσχονται πολύ πιο γρήγορες διαδικασίες, χωρίς γραφειοκρατία «μέσα σε λίγα λεπτά».

Κάθε πολίτης θα μπορεί πλέον μόνο με δύο φωτογραφίες του και ένα μάρτυρα να πηγαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και να λαμβάνει άμεσα το Δελτίο Αστυνομικής του Ταυτότητας.

Το νέο, πιο γρήγορο και πιο απλό, σύστημα θα εφαρμοστεί καθολικά από αύριο, μετά την πιλοτική εφαρμογή του σε 24 Αστυνομικές Υπηρεσίες που κρίθηκε επιτυχημένη.
Το διαφορετικό με το νέο σύστημα είναι ότι πλέον τα στοιχεία δεν θα τα προσκομίζει ο ενδιαφερόμενος πολίτης – τρέχοντας από υπηρεσία σε υπηρεσία - αλλά ο αρμόδιος αστυνομικός υπάλληλος, ο οποίος είναι επιφορτισμένος να αναζητήσει τα απαραίτητα στοιχεία για την έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας: Επώνυμο, όνομα, ονοματεπώνυμο πατέρα, ονοματεπώνυμο μητέρας, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, δήμος δημοτολογίου, αριθμός οικογενειακής μερίδας, ιθαγένεια.

Αυτό γίνεται εφικτό χάρη στη διασύνδεση των Αστυνομικών Τμημάτων με τα δημοτολόγια, την πρώτη «government to government» (διασύνδεση δημοσίων υπηρεσιών) Υπηρεσία και θα επιτυγχάνεται μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ).

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *