Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Συνεχίζει τις επαφές ο Διονύσης Σταμενίτης για την τακτοποίηση των καταπατημένων εκτάσεων σε Έδεσσα και Γιαννιτσά

Συναντήσεις τόσο με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών όσο και με εκπροσώπους των ιδιοκτητών προκειμένου να εξευρεθεί η καλύτερη λύση και για τις δύο πλευρές (δημόσιο και καταπατητές) στο ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των περιοχών «Καραμάν», «Ντερέ» και «Αγίου Μάρκου» Έδεσσας αλλά και των πρώην στρατοπέδων «Καψάλη» και «Φιλιππάκου» Γιαννιτσών, πραγματοποιεί ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης.

Ο Βουλευτής έχει καταθέσει ήδη πρόταση σύμφωνα με την οποία ζητείται να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση ανάμεσα στις μεμονωμένες καταπατήσεις και τις μαζικές καταπατήσεις, διότι οι τελευταίες, όπως υπογραμμίζει, πραγματοποιήθηκαν σε εκτάσεις που ανήκαν στο Δημόσιο και ήταν αναξιοποίητες, μετά από σύμφωνη γνώμη των τότε τοπικών αρχών. Επιπρόσθετα,γίνονται έντονες προσπάθειες από τον κ. Σταμενίτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα έχουν τις μέγιστες δυνατές εκπτώσεις, οι οποίες θα προβλέπονται στο υπό σύσταση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών. Τέλος, ζητείται για τα οικόπεδα που βρίσκονται στην υπό ένταξη διαδικασία καταγραφής ή είναι ανταλλάξιμα ή βρίσκονται στην ιδιοκτησία του ΤΕΘΑ να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τα ήδη ενταγμένα οικόπεδα στα βιβλία καταγραφής.

Ήδη στις επαφές που έχει πραγματοποιήσει ο κ. Σταμενίτης έχει ζητήσει την άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου από πλευράς του Υπουργείο Οικονομικών διότι πρέπει να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην ομηρία των χιλιάδων συμπολιτών μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *