Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ανοιχτή επιστολή στο πολιτικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ και στους παλιούς Νεοδημοκράτες - του Κώστα Δανά

Ανοιχτή επιστολή στο πολιτικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ και στους παλιούς Νεοδημοκράτες - του Κώστα Δανά στο ialmopia.gr

Αγαπητοί σύντροφοι, νομίζω ότι υπάρχει και άλλη λύση, για το χρέος της πατρίδας μας, από μια μονομερή ενέργεια του κόμματός μας, να κουρέψει το χρέος.

Επειδή το χρέος αυτό το χρωστάμε στις κυβερνήσεις και κατ’ επέκταση στους λαούς των χωρών αυτών της Ευρώπης, πρέπει κατά την άποψή μου, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να ακολουθή- σει άλλο δρόμο. Μόλις σχηματιστεί η κυβέρνηση της αριστεράς, μια αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο και τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθούν όλα τα κοινοβούλια των χωρών που μας δάνεισαν και να ενημερώσουν τους βουλευτές, ότι το χρέος μας, δεν είναι διαχειρίσιμο, αδυνατεί η Ελλάδα να το πληρώσει, γιατί θα οδηγηθεί ο ελληνικός λαός στην περαιτέρω εξαθλίωση και στην απόλυτη φτώχεια!

Υπάρχει λύση σύντροφοι. Να τονιστεί από την αντιπροσωπεία μας, ότι όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, έχουν αποζημιωθεί από την Γερμανία, δηλαδή πήραν τις πολεμικές αποζημιώσεις, μόνον η Ελλάδα δεν τις πήρε. Άραγε πρέπει όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, μαζί με την Ελλάδα, να πιέσουν την Γερμανική κυβέρνηση, ν’ αποδώσει στην Ελλάδα ότι της χρωστά. Τα χρήματα που μας χρωστάει η Γερμανία είναι πολύ περισσότερα, απ’ ότι χρωστάει η πατρίδα μας στους λαούς της Ευρώπης. Με τα χρήματα που θα λάβουμε από την γερμανική κυβέρνηση, θα δοθούν όλα τα χρέη της πατρίδας μας. Εάν η Γερμανία δεν ξεπληρώσει το χρέος της στην πατρίδα μας, τότε έχοντας την συμπαράσταση των ευρωπαϊκών λαών, να οδηγήσουμε την Γερμανία στο δικαστήριο της Χάγης.

Αν και κει δικαιωθεί παρανόμως η Γερμανία, να κάνουμε μαζί με τον ελληνικό λαό παύση πληρωμών και πιστεύω ότι θα έχουμε την συμπαράσταση όλων των ευρωπαϊκών λαών.

Δεν θα αφήσουμε την κυρία Μέρκελ, που γαλουχήθηκε από τον ναζισμό και τον σταλινισμό, να καταστρέψει την πατρίδα μας. Η κυρία αυτή και η κυβέρνησή της, αποκαλεί τα Σκόπια «Δημοκρατία της Μακεδονία», είναι εχθρός της Ελλάδος. Επίσης δεν παραδίδει τον εγκληματία Χριστοφοράκο, στην Ελληνική δικαιοσύνη, για να αποδειχθεί ποιοι πήραν τις μίζες του, για να συλληφθούν, να κατασχεθούν οι περιουσίες τους και να φυλακιστούν.

Απορώ σύντροφοι, τι πάει να κάνει κάθε φορά στην κυρία Μέρκελ ο πρωθυπουργός μας, ο Σαμαράς;
Κύριοι και κυρίες, που ανήκετε στην Ν.Δ. του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή, δεν βλέπετε που η Ν.Δ. του Καραμανλή, του Κανελόπουλου, του Παπαληγούρα, έχει μετατραπεί σε ένα ακροδεξιό κόμμα, που έχει αλωθεί από τους απογόνους της Χούντας, που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την ηγεσία της, την είχε βάλει όλη στην φυλακή;

Ο απόγονος του εγκληματία Ντερτινλή, αντικατέστησε τον πρωθυπουργό στην βουλή. Μη χειρότερα!!! Κάποιος νοσταλγός της Χούντας δήλωσε στο ραδιόφωνο ότι εάν στην Αμφίπολη, βρεθεί ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Σαμαράς, θα κερδίσει το Λόττο και το Τζόκερ. Μήπως εννοούσε ότι την χρηματοδότηση των ανασκαφών την έδωσε ο Σαμαράς; Όχι βέβαια, τα χρήματα τα δίνει ο ελληνικός λαός για την πατρίδα του, παρόλο που στερείται ακόμα και το φαγητό του.

Ο πρωθυπουργός ποτέ δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για την Μακεδονία. Εξάλλου όταν πέταξε την Ν.Δ. στα σκουπίδια μαζί με τον Κων/νο Μητσοτάκη, οδήγησε όλα τα κράτη της γης να αποκαλούν τα Σκόπια «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ο κ. Σαμαράς επισκέφτηκε την Αμφίπολη για να ενισχύσει το προφίλ του, που έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα!

Τελειώνοντας θέλω να εκφράσω την μεγάλη μου απορία, πως είναι δυνατόν τα παιδιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ν’ ακολουθούν αυτόν που πέταξε στα σκουπίδια τον πατέρα τους, που πρώτος είχε πει το 1993, ότι πρέπει ν’ αρχίσουμε λιτότητα, γιατί οδηγούμαστε στην καταστροφή…..

Κατηγορούν τα παπαγαλάκια τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι φταίει που το χρηματιστήριο κάνει βούτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει ή ο ΄Αδωνης που βροντοφωνάζει, « Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει την εξουσία, εγώ θα πάρω τα λεφτά μου και θα φύγω», ή όταν λέει η Βούρτεψη «Αν ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός, τα ΑΤΜ των τραπεζών δεν θα έχουν ούτε ένα ευρώ»!!!!!

Και τέλος μια ερώτηση στον κύριο Γεωργιάδη: Πότε Άδωνη ήσουν ηλίθιος, όταν έλεγες «όποιος ψηφίζει Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, ψηφίζει τους κλέφτες, ή τώρα που συνεργάζεσαι με τους κλέφτες, όπως τους αποκαλούσες»!!!!!

Κύριοι της κυβέρνησης δεν ξέρετε, τι σας γίνεται, όλα στραβά πάνε για σας, ήρθε η ώρα του λυτρωμού, για τον απλό λαό της πατρίδας μας!!!!! 
 

Ανοιχτή επιστολή στο πολιτικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ και στους παλιούς Νεοδημοκράτες - του Κώστα Δανά για το ialmopia.gr
 
 
Κώστας Δανάς
ιατρός

4 comments:

  1. Κύριε Δανά, θέλω να πιστεύω ότι γνωρίζετε την σημασία των προτάσεων σας:
    α. "Μόλις σχηματιστεί η κυβέρνηση της αριστεράς, μια αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο και τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθούν όλα τα κοινοβούλια των χωρών που μας δάνεισαν και να ενημερώσουν τους βουλευτές, ότι το χρέος μας, δεν είναι διαχειρίσιμο, αδυνατεί η Ελλάδα να το πληρώσει, ... ο ελληνικός λαός στην περαιτέρω εξαθλίωση και στην απόλυτη φτώχεια!" Απάντηση: Ακριβώς για τον λόγο αυτό η Ελλάδα, με την συγκυβέρνηση εζήτησε την βοήθεια των Ευρωπαϊκών Κρατών - Μελών της ΕΕ. Τα ΕΕ ανταποκρίθηκαν και η Συνθήκη των Μνημονίων έιναι μια Διεθνής Διακρατική Συμφωνία. Στον ΣΥΡΙΖΑ, -εντελώς ξαφνικά...- ετοιμάζονται να δηλώσουν τα ίδια και να εύρουν νέα ανταπόκριση, δλδ (Νέο Μνημόνιο; κύριε Δανά;)
    β. "...πρέπει όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, μαζί με την Ελλάδα, να πιέσουν την Γερμανική κυβέρνηση, ν’ αποδώσει στην Ελλάδα ότι της χρωστά..." Απαντώ: Το θέμα είναι διμερές αγαπητέ κ Δανά. Με τα όσα δηλώνετε, θέλετε να πιστεύετε ότι ένα Αντι-Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα (συνιστωσών από αναρχο-τρομοκρατικά-αριστερά κόμματα έως αριστερά) τώρα εμφανίζεται να ζητά συμπαράσταση από τα ευρωπαϊκά κράτη που αγωνίζονται για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακραία μορφή αντιφάσεως ονομάζεται η θέση αυτή. Η Ελλάδα εξευτελίζεται με παρόμοιες πολιτικές παλινδρομήσεις. Επιπρόσθετα, το θέμα παραμένει ανοικτό, είναι γνωστό τοις πάσιν, και μοναδικός ενδιαφερόμενος είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα οφείλει να πράξει μόνη της. Αυτά που προτείνετε είναι ακόμη ένας άλλος εξευτελισμός.
    γ. "Δεν θα αφήσουμε την κυρία Μέρκελ, που γαλουχήθηκε από τον ναζισμό και τον σταλινισμό, να καταστρέψει την πατρίδα μας. Η κυρία αυτή και η κυβέρνησή της, αποκαλεί τα Σκόπια «Δημοκρατία της Μακεδονία», είναι εχθρός της Ελλάδος." Απαντώ: Προφανές ότι είσθε σε σύγχυση στην πρόταση αυτή. Παραβλέπετε το γεγονός ότι η κυρία Άνγκελα Μέρκελ, εγεννήθη, ανατράφηκε και σπούδασε, ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, μέλος των Κρατών της Ε.Σ.Σ.Δ! Καηγορείτε μία Πρωθυπουργό Κράτους Μέλους, ως Ναζίστρια, και αγνοείτε ή παραβλέπετε (προπαγάνδα;) το ότι η Ανατολική Γερμανία ήταν Οντότητα Κράτους Αριστεράς Ιδεολογίας. Στην παρούσα εποχή, η Ανατ. Γερμανία ενώθηκε με την Δυτική. Η κυρία Μέργκελ είναι Πρωθυπουργός μιας Χώρας Κράτους Μέλους της ΕΕ από τα σημαντικώτερα. Εσείς την αποκαλείτε αδιάντροπα όπως πιστεύετε. Μήπως να μας ινστρουκτήσετε (καθοδηγήσετε); Αυτή η μέθοδος είναι αποτυχημένη. Μόνο εξαθλίωση απέφερε στα κράτη - μέλη της. Μελετείσθε και τον Αλ. Σολζενίτσιν! Επίσης, παραβλέπετε το γεγονός ότι ΟΛΑ τα κράτη της πρώην ΕΣΣΔ έχουν αναγνωρήσει το κράτος της Επαρχίας Μπαβονίνας Βαρντάρσκα [the former Yugoslav Republic of Macedonia =the fYROM] με το όνομα αυτό; αριστερά κράτη, που βίωσαν ότι η βαρντάρσκα λέγεται "μακεντόσκι" Μήπως λησμονείτε το ΚΚΕ και το "Η Μακεδονία στους Μακεδόνες";
    Τα υπόλοιπα που εκφράζεσθε, τα αντιπαρέρχομαι. Θεωρώ ότι εκφράζετε την προσωπική σας οργή. Πιστέψτε τούτο όμως, ότι όλοι Ελληνες υποφέρουν και συνεισφέρουν. Διεξάγετε και μία έρευνα για το Ποιόν εκείνων που έκλεψαν, υπεξαίρεσαν, έλαβαν δάνεια, έλαβαν επιδοτήσεις με ψευδή στοιχεία, εδήλωναν πλαστά φορολογητέα έσοδα, ώστε να στρέψετε κατηγορίες επώνυμα και υπεύθυνα. Τα όσα καταμαρτυρείτε είναι ανεύθυνα και αναπόδεικτα. Αποστρέφετε το βλέμμα, από εκείνους αριστερών/δεξιών αποχρώσεων, οι οποίοι κατέφαγαν το Ελληνικό Κράτος και στριμώχνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, για να "δικαιωθούν". Πλούσιοι όντες, με δεξιές τσέπες και αριστερές ιδεολογίες, όψιμες και πρωίμες...στο νέο Κράτος που επιδιώκουν...Ποιό Κράτος κύριε Δανά; Απαντώ: Της Συνέχειας στην Διαπλοκή, Κλοπή, Δημοσίου Σρήματος, σε βάρος Εντίμων Ελλήνων Ιδιωτών - Πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.eleysis-ellinwn.gr/el/articles/epikairotita/oikonomia/sok_apo_germano_xrhmatisth_to_dnt_katastrefei_skopima_tin_ellada_gia_na_xepouli8oun_ta_koitasmata_tis.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.toxwni.gr/more/item/24857-vinteo-gia-na-mathete-tin-alitheia-pou-mas-kryvoun-deite-to-prin-to-eksafanisoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχώς κ.Λαζόπουλε που ο ελληνικός λαός δεν συμφωνεί μαζί σας και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκετε στις παρυφές της αυτοδυναμίας. Καταρχήν μπερδεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ με τα ακρο-αριστερά κόμματα και οργανώσεις. Ελπίσεις ταυτίζεται το ΣΥΡΙΖΑ με παλιές θέσεις του Κ.Κ.Ε. Σας πληροφορώ οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα καθαρό δημοκρατικό σοσιαλιστικό κόμμα , πιστεύει στον ανόθευτο σοσιαλισμό, το πιο δίκαιο πολιτικό σύστημα και θα προσπαθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να εδραιωθεί στην πατρίδα μας χωρίς να στάξει ούτε μια σταγόνα αίμα ελληνικό. Για να μην μιλήσω για την συγκυβέρνηση , η οποία οδήγησε τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση και στην ταπείνωση , η οποία είναι ο ηθικός αυτουργός για τις αυτοκτονίες Ελλήνων , εξαθλιωμένων και περί τις 15 αυτοκτονίας ανθρώπων που έφεραν τα χρήματα τους από τη Γερμανία και αγόρασαν ελληνικά ομόλογα, τα οποία τα κούρεψε ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Έφεραν τα χρήματα για να παντρέψουν τα παιδιά τους και τα έχασαν. Το συνδικαλιστικό τους όργανο αγωνίζεται αλλά η συγκυβέρνηση κωφεύει...
    Εμένα κ. Λαζόπουλε δεν με ενδιαφέρει αν η Ρωσία αποκαλεί τα Σκόπια, Δημοκρατία της Μακεδονίας, αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι ο μοναδικός υπεύθυνος γι΄αυτήν την κατάσταση, να αποκαλούν τα Σκόπια Δημοκρατία της Μακεδονίας σε όλη την εμφύλιο, είναι ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς. Ο οποίος πέταξε στα σκουπίδια την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 1993, όταν ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε συμφωνήσει με τον πρόεδρο των Σκοπίων Κύρο Γκρηγορόβ στην ονομασία των Σκοπίων, ως Σλαβομακεδονία.
    Επίσεις θυμάμαι καλά ότι ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι πρέπει η Ελλάδα να αρχίσει λιτότητα και περικοπές σπατάλης στο ελληνικό κράτος γιατί αλλιώς θα καταστραφούμε. Ίσως εάν ο Σαμαράς δεν είχε ρίξει τον Μητσοτάκη, τώρα να μην είμασταν σε αυτήν την θέση.
    Όσο για την κ. Μέρκελ είναι αρχηγός του Γερμανικού κράτους, αλλά και ο Χίτλερ ήταν αρχηγός του Γερμανικού κράτους και ο Στάλιν ήταν αρχηγός κράτους και αυτός ο παλαβός στην βόρεια Κορέα είναι αρχηγός κράτους. Αφού η κ.Μέρκελ είναι φίλη το ελληνικού κράτους, γιατί δεν παραδίδει τον αρχιμιζαδόρο, εγκληματία Χριστοφοράκο στην ελληνική δικαιοσύνη ? Τότε θα βλέπατε κ. Λαζόπουλε πόσοι από τους 155 βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην συγκυβέρνηση βρίσκονται στην λίστα του Χριστοφοράκου και πρέπει να οδηγηθούν εις τας φυλακάς.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει κ.Λαζόπουλε τα μνημόνια, θα διαπραγματευτεί σκληρά με την Ε.Ε , θα συμμαχήσει με τα κράτη της νότιας Ευρώπης που έχουν τα ίδια προβλήματα με την Ελλάδα, ενάντια στην Γερμανία και στους δορυφόρους της Γερμανίας στη βόρεια Ευρώπη.
    Η κυβέρνηση λέει ότι ο ελληνικός λαός θυσιάστηκε για να δει η πατρίδα καλύτερες μέρες , ΚΑΝΕΤΕ μεγάλο λάθος κύριε. Ο ελληνικός λαός δεν θυσιάστηκε αλλά τον θυσίασε η συγκυβέρνηση για να μείνει πιστή στα μνημόνια για να κάνει τα κέφια της Τρόϊκας. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία κ. Λαζόπουλε και η ελπίδα του ελληνικού λαού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Τις λίστες Λαγκάρντ, Χριστοφοράκου και όλες τις λίστες όσων κατέστρεφαν το ελληνικό δημόσιο και όσων οι συνδικαλιστές με τις ατασθαλίες τους και τις διαπλοκές, δεν προέρχεται κανένας από το ΣΥΡΙΖΑ , αλλά από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Όσο για μένα κ. Λαζόπουλε << εις οιωνός άριστος να αγωνίζομαι>> για την πατρίδα μου και τους απλούς ανθρώπους του μόχθου και αυτό κάνω από το 1962 όταν μπήκα στην ιατρική σχολή και γράφτηκα στην νεολαία της Ε.Δ.Α.
    Τελειώνοντας, θέλω να σας πώ κ. Λαζόπουλε ότι η ζωντανή ιστορία της πατρίδας μας, ο άνθρωπος που κατέβασε την γερμανική σημαία από την ακρόπολη και ανέβασε την ελληνική, ο κ. Γλέζος, ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ..
    Κώστας Δανας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *