Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Διονύσης Σταμενίτης: «Να προηγηθεί η ΔΟΥ Γιαννιτσών στην αποστολή των στοιχείων από τη ΓΓ Δημοσίων Εσόδων για το ΦΠΑ αγροτών

Επικοινωνία με τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαϊδου είχε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης αναφορικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιστροφής του
ΦΠΑ αγροτών. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμενίτης ζήτησε να προηγηθεί η ΔΟΥ Γιαννιτσών των υπόλοιπων ΔΟΥ, ανά την επικράτεια, στη διαδικασία αποστολής των στοιχείων, τα οποία απαιτούνται προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις και να ολοκληρωθεί η επιστροφή του ΦΠΑ αγροτών.

Παράλληλα, ο Βουλευτής επισήμανε την αναγκαιότητα της καταβολής του ποσού που δικαιούνται οι αγρότες χωρίς άλλες καθυστερήσεις, ζητώντας τη συμβολή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατό καθώς η ΔΟΥ Γιαννιτσών είναι η μόνη που δεν έχει αποδώσει ακόμα το ΦΠΑ στους δικαιούχους αγρότες, λόγω των σημαντικών ελλείψεων που αντιμετωπίζει σε προσωπικό. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι παραγωγοί της περιοχής να μην έχουν εισπράξει τα ποσά που τους αναλογούν.


Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη τα χρήματα που αντιστοιχούν στην επιστροφή δίνουν τη δυνατότητα στους αγρότες καλύψουν πολλές οικονομικές υποχρεώσεις και συμβάλλουν σημαντικά στον οικονομικό τους προγραμματισμό αλλά και στην κίνηση της ίδιας της αγοράς, που είναι και τελικός αποδέκτης ουσιαστικά του επιστρεφόμενου αυτού ποσού.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *