Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Διονύσης Σταμενίτης: «Να ενταχθεί στο ίδιο καθεστώς ο Δήμος Σκύδρας με τη Δυτική Αττική για τις καταστροφές από τις πλημμύρες»

Επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών είχε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης αναφορικά με την αποκατάσταση των καταστροφών, οι οποίες προκλήθηκαν από την εκδήλωση των άσχημων καιρικών φαινομένων στις 14 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Σκύδρας. Ειδικότερα, υπήρξαν καταστροφές, οι οποίες εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο, στα δίκτυα αποχέτευσης και όμβριων υδάτων, στα αρδευτικά δίκτυα καθώς επίσης και σε ιδιωτικές περιούσιες όπως σπίτια και αποθήκες με ζωικά και αγροτικά προϊόντα. 

Ο Βουλευτής ζήτησε να υπάρξει μέριμνα και για τους ιδιώτες, κάτοικους του Δήμου Σκύδρας, όπως ακριβώς συνέβη με τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη είναι απαραίτητο στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τις πρόσφατες καταστροφές στην Αττική, να συμπεριληφθούν και οι ιδιώτες του Δήμου Σκύδρας, διαφορετικά πολλοί από αυτούς, που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται θα αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα οικονομικής επιβίωσης. 

Να σημειωθεί ότι ήδη η Δήμαρχος Σκύδρας έχει ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση των ζημιών που αφορούν σε δημόσια περιουσία αλλά και για την εκτέλεση σχετικών εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας για τη θωράκιση του Δήμου και την προστασία των δημοτών από νέα μελλοντικά παρόμοια φαινόμενα, ένα αίτημα που επανέφερε και ο ίδιος ο κ. Σταμενίτης με την παρέμβαση του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *