Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,4%

Ολοταχώς προς την αυτοδυναμία φαίνεται πως οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η ψαλίδα ανοίγει υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Παράλληλα η ΝΔ δείχνει να καταρρέει και τα ποσοστά της να μειώνονται επικίνδυνα.

Ήδη, τώρα, η διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ είναι διψήφια και η κυβέρνηση έχει μπροστά της έναν βαρύ πολιτικό χειμώνα με πιθανότατο ενδεχόμενο υπογραφής νέου μνημονίου, χαράτσια, μειώσεις μισθών και συντάξεων και νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ξεπερνά τις 10 μονάδες.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού SBC και θα παρουσιαστεί σήμερα στις 18.00 στην εκπομπή «Πολιτικοί και Οικονομία» με τον Βασίλη Ταλαμάγκα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 29,4%, έναντι μόλις 19% της Νέας Δημοκρατίας.

Η δημοσκόπηση δείχνει τη ΝΔ να είναι κάτω από το 20% και τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μην πιάνουν και τα δύο μαζί 25%.

Συντριπτική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παράσταση νίκης, που τον φέρνει να προηγείται με ποσοστό 63%, έναντι 25% της ΝΔ, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 37%, έναντι 30% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην τρίτη θέση σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,5% και ακολουθεί το Ποτάμι με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,4%, ο ΛΑΟΣ και η Δημιουργία Ξανά με 1,2% και η ΔΗΜΑΡ με 0,5%.

Πρόκειται για μια δημοσκόπηση επιβεβαίωση πώς η κυβέρνηση είναι σε αποσύνθεση και η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να μην προχωρήσει σε εκλογές μέσα στο χειμώνα, αλλά να τις μεταθέσει για τον Μάρτιο εν’ όψει της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας αποδεικνύεται καταστροφική. 
 
 
πηγη:newsbomb

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *