Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Όλο το internet σε ένα καλώδιο

Ερευνητές από τις ΗΠΑ και την Ολλανδία κατάφεραν να μεταδώσουν δεδομένα με ταχύτητες 255Tbps, μέσω ενός μόνο καλωδίου οπτικών ινών ενός χιλιομέτρου σε μήκος. 

Η ταχύτητα αυτή είναι 2.5 χιλιάδες φορές παραπάνω από τα καλώδια του εμπορίου. Το επονομαζόμενο “multicore cable” έχει επτά διαφορετικά κανάλια ενώ οι ερευνητές πρόσθεσαν 50 παρόχους στους εφτά πυρήνες, δίνοντας στον καθένα ταχύτητα 5.1Tbps χρησιμοποιώντας “spatial multiplexing”. Η ταχύτητα που επιτεύχθηκε ήταν 31.8 Terabytes το δευτερόλεπτο, αρκετή για να διαχειριστεί την κίνηση Internet όλου του κόσμου.

Η τεχνολογία βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και θα αργήσουμε να δούμε εμπορικές εφαρμογές. Μπορεί όμως να δούμε τη μέρα που θα μπορούμε να κατεβάσουμε και τις 317.060 ταινίες του IMDB σε 2.5 ώρες.



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *