Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Θλίψη! - Γράφει ο Γιώργος Κωστόπουλος

Ο Γιώργος Κωστόπουλος γράφει για τη θλίψη που προκαλεί η εικόνα εγκατάλειψης του κτηρίου του ΟΤΕ Αριδαίας, μέσα από το ialmopia.gr 

Στο καλαίσθητο κτήριο της διπλανής φωτογραφίας στεγαζόταν πριν από καιρό το υποκατάστημα Αριδαίας του ΟΤΕ (του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος). 

Χρειάστηκε να το επισκεφτώ πριν από δυο μήνες για υπόθεσή μου και το βρήκα κλειστό και μέσα στα σκουπίδια. Τα έχασα! Ρώτησα κάποιον περαστικό αν μετακόμισε η σχετική υπηρεσία σε άλλο κτήριο. «Ναι», μου απάντησε, χαμογελώντας ειρωνικά. «Πήγε στη Γερμανία»!

Φυσικά δεν κατάλαβα τίποτα και ρώτησα τον επόμενο περαστικό πού πρέπει να πάω επιτέλους, για να εξυπηρετηθώ. Έλειπα πάνω από μισό χρόνο από την Αριδαία και αγνοούσα ποιες μεταβολές είχαν μεσολαβήσει στο καθεστώς των τηλεπικοινωνιών στην πόλη μας. Ο περαστικός με πέρασε για ξένο και μου εξήγησε ότι πρέπει να πάω στο «Γερμανό», στο κατάστημα όπου ασχολούνται με τα κινητά τηλέφωνα. Πήγα λοιπόν στο υποκατάστημα Αριδαίας του «Γερμανού» για την υπόθεσή μου. 

Ωστόσο ο νους μου δεν έφευγε από το όμορφο κτήριο που στέγαζε άλλοτε τις υπηρεσίες του ΟΤΕ, που είχε τη γραμματεία στα αριστερά της ανοιχτής σάλας, δεξιά το γραφείο τού υπάλληλου που τακτοποιούσε τις υποθέσεις των πολιτών, δίπλα τούς τηλεφωνικούς θαλάμους και τη λοιπή επίπλωση. 

Με τις αναμνήσεις αυτές στάθμευσα και πάλι μια μέρα μπροστά στο κτήριο και το φωτογράφισα. Αυτή τη φορά έλειπαν τα σκουπίδια από την πρόσοψή του. Και είδα στις δύο πλατιές πράσινες επιφάνειες, δεξιά και αριστερά της εισόδου, να γράφει ότι το οίκημα ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ. Ενδιαφέρθηκα να μάθω την ιστορία του κτηρίου και ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Ιωαννίδης με πληροφόρησε ότι ο ΟΤΕ είχε αγοράσει το οικόπεδο από τον άλλοτε βουλευτή Προκοπίδη και το έχτισε για τη στέγαση των υπηρεσιών του. 

Δεν ενδιαφέρθηκα να μάθω ποιο είναι το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου. Ούτε ποιος θα καρπώνεται τα ενοίκια, αν βρεθεί ο ενοικιαστής. Εμένα με θλίβει το κατάντημα του συγκεκριμένου οικοδομήματος, ως δείγμα της τύχης ενός ακόμη κραταιού δημόσιου οργανισμού που ιδιωτικοποιήθηκε.

Η κυβέρνηση επιμένει στην ιδιωτικοποίηση κρίσιμων εταιριών του Δημοσίου, φέρνοντας ως παράδειγμα την «επιτυχημένη» ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ από το 2008. Ο κ. πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να σταθεί εμπόδιο στην πρόοδο της χώρας, εννοώντας την πώληση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Όμως ο κ. Σαμαράς ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993, για μην πουληθεί ο ... ΟΤΕ!


ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *