Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Διονύσης Σταμενίτης: «Να λυθούν άμεσα τα φορολογικά ζητήματα των αγροτών»

Την αναγκαιότητα αποσαφήνισης μιας σειράς φορολογικών θεμάτων που αφορούν στον αγροτικό κόσμο επισήμανε ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης στην Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων στη συνάντηση τους, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (07/11/2014).

Ειδικότερα ο Βουλευτής αναφέρθηκε σε ζητήματα που παραμένουν ακόμη σε εκκρεμότητα ζητώντας να ληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξουν νομοτεχνικές βελτιώσεις στα παρακάτω:

1) Στο αφορολόγητο των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων και των ενιαίων ενισχύσεων που προέρχονται από την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

2) Υπολογισμός των ημερομισθίων αγροτών, πτηνοτρόφων, αλιέων καθώς και των μελών της οικογένειας τους ως αγροτικά έξοδα, διότι αποτελούν εργασία και καλύπτουν μέρος της παραγωγικής διαδικασίας. 

3) Ένταξη στον συντελεστή 13% όλων όσων σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή και έχουν επιχειρήσεις είτε αυτές είναι νομικά πρόσωπα είτε είναι ατομικές επιχειρήσεις αλλά και των εισοδημάτων που προκύπτουν από την διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αγροτικά φωτοβολταϊκά). 

4) Επικαιροποίηση του καταλόγου των εισοδημάτων που θεωρούνται ή δεν θεωρούνται αγροτικό εισόδημα και ένταξη σε αυτόν, ως αγροτικά εισοδήματα, των εισοδημάτων που προέρχονται από τη διαχείριση των αγροτικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

5) Τα έσοδα που προέρχονται από την εκμετάλλευση αγροτικών φωτοβολταϊκών να φορολογούνται με συντελεστή 13%.


Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη τα παραπάνω σημεία το σύνολο του αγροτικού κόσμου και είναι απαραίτητο άμεσα να δοθεί λύση προκειμένου οι παραγωγοί να μπορούν να δραστηριοποιούνται σε ένα ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον που θα ενισχύει την παραγωγή τους και θα τους προστατεύει από κάθε είδους ασάφειες και παρερμηνείες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *