Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Στον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ο Διονύσης Σταμενίτης για το οδικό δίκτυο Έδεσσα – Γιαννιτσά – Χαλκηδόνα

Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σκρέκα επισκέφθηκε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης προκειμένου να του εκθέσει το ζήτημα της κατασκευής του οδικού δικτύου Έδεσσας – Γιαννιτσων – Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα ο Βουλευτής επισήμανε στον Υπουργό ότι: «Ο Νομός Πέλλας κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ πήρε ελάχιστα χρήματα για κατασκευή οδικών δικτύων. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι και τώρα, στην κατάρτιση των καταλόγων της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, δεν προβλέπονται έργα για τον Νομό Πέλλας, ούτε ως συνεχιζόμενα ούτε ως νέα. Ένας Νομός με σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές, μεγάλη αγροτική παραγωγή και μεγάλες μεταποιητικές εξαγωγικές μονάδες, στερείται μεταφορικού δικτύου αντάξιου των ανωτέρω πλεονεκτημάτων του».


Επιπλέον, τόνισε ότι ο Νομός Πέλλας :

- Διαθέτει συνοριακή γραμμή 85 χιλιομέτρων, αλλά δεν διαθέτει καμία έξοδο προς τις όμορες χώρες και μέσω αυτών προς την Ευρωπαϊκή ενδοχώρα. Είναι ο μοναδικός νομός της μεθορίου που έχει αυτό το αρνητικό προνόμιο.

- Δεν διαθέτει έξοδο στην οδική ραχοκοκαλιά της Ευρώπης, που είναι η Εγνατία Οδός, ούτε ολοκληρωμένο σύγχρονο δίκτυο που να τον συνδέει με τη Θεσσαλονίκη. 

- Διαθέτει οδικό δίκτυο, το οποίο είναι απαρχαιωμένο και κακοσυντηρημένο, η κατασκευή του οποίου χρονολογείται στη δεκαετία του ’60.


Σύμφωνα με τα παραπάνω ο κ. Σταμενίτης ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού ώστε να ενταχθούν στο Νέο ΕΣΠΑ (Προγραμματική Περίοδο 2014-2020), ως συνεχιζόμενα ή νέα, τα έργα «Βελτίωση Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας Τμήμα Παράκαμψης Γιαννιτσών» και «Παράκαμψη Χαλκηδόνας», εκτιμώμενου προϋπολογισμού 200.000.000 ευρώ το καθένα, δίνοντας λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *