Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Συντριβή διαστημικού οχήματος της Virgin

Δεύτερο πλήγμα για τις αμερικάνικες διαστημικές εταιρίες μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα. Μετά την έκρηξη κατά την απογείωση του Antares, της Orbital Science, το SpaceShipTwo της Virgin Galactic κατέπεσε μετά την απογείωση του στην έρημο Mojave. 

Το διαστημικό όχημα της Virgin είναι ένα αεροπλάνο-πύραυλος και είναι η νεότερη εκδοχή του SpaceShipOne. Είναι προσκολλημένο στο ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο WhiteKnightTwo και μετά την αποκόλληση του όταν βρεθεί στο κατάλληλο ύψος, ενεργοποιεί τον πύραυλό του για να φτάσει στο όριο ατμόσφαιρας και διαστήματος, προσφέροντας στους επιβάτες την αίσθηση της έλλειψης βαρύτητας. 

Από τους δύο πιλότους που μετέφερε, ο ένας είναι νεκρός και ο άλλος τραυματισμένος. Με πάνω από 8.000 υποψήφιους “τουρίστες του διαστήματος” να έχουν μπει στη λίστα αναμονής για μια τέτοια πτήση της Virgin, σίγουρα το συγκεκριμένο περιστατικό θα κλονίσει την αξιοπιστία της εταιρίας.



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *