Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Τουλάχιστον 2.000.000 δολάρια έπεσαν κατά λάθος σε δρόμο του Χονγκ Κονγκ!

Μεταλλικά κουτιά που περιείχαν σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια σε χαρτονομίσματα έπεσαν χθες στο Χονγκ Κονγκ από ένα θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής, η πόρτα του οποίου άνοιξε κατά λάθος με αποτέλεσμα να προκληθεί φρενίτιδα στο δρόμο από περαστικούς και οδηγούς που έσπευσαν να επωφεληθούν από το συμβάν.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ η κυκλοφορία παρέλυσε στην οδό Γκλάστερ στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ, καθώς οδηγοί ταξί βγήκαν από τα οχήματά τους προκειμένου να πάρουν κάποια από τα εκατοντάδες χαρτονομίσματα που σκορπίστηκαν στον πολυσύχναστο δρόμο.

Σε εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση, περαστικοί ορμούν με απληστία και γίνονται ένα με το πλήθος που έχει ήδη συγκεντρωθεί στο σημείο για τον εορτασμό της παραμονής των Χριστουγέννων.

Σύντομα, αστυνομικοί, ορισμένοι οπλισμένοι, με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα, αναπτύχθηκαν στο σημείο για να αποκλείσουν την περιοχή.

Συνολικά, περισσότερα από 15,23 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (1,96 εκατομμύρια δολάρια) σκορπίστηκαν στον δρόμο και στο πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο οδηγός του βαν ολοκλήρωσε τη διαδρομή του, διάρκειας 30 λεπτών, χωρίς να καταλάβει ότι η πίσω πόρτα του οχήματος ήταν ανοικτή και ότι κιβώτια που περιείχαν χρήματα έπεφταν στο δρόμο.

Μόνο όταν το όχημα έφθασε στον προορισμό του διαπιστώθηκε ότι η πόρτα είχε ανοίξει, διευκρίνισε ο διευθυντής της αστυνομίας, Ουάν Σίου-χονγκ, τονίζοντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα βασιζόμενη στους σειριακούς αριθμούς των χαρτονομισμάτων.

«Κάθε πολίτης που θα βρει τα εν λόγω χαρτονομίσματα οφείλει να τα παραδώσει στην αστυνομία όσο το δυνατόν συντομότερα, σε αντίθετη περίπτωση θα διαπράττει κλοπή που επισύρει ποινή κάθειρξης έως και 10 έτη» προειδοποίησε η αστυνομία στο σχετικό δελτίο Τύπου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *