Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΑΣΚΕΜ: ΓΑΣ Αλεξάνδρειας: «Ήττα συσπείρωσης!»

Αυτή ήταν η ατάκα του Στέλιου Γκότση μετά την ήττα στη Νάουσα που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και αξίζει να κρατηθεί ως οδηγός στη συνέχεια της πορείας του ΓΑΣ στο πρωτάθλημα. Ήττα, η οποία δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν εκτός προγράμματος, μιας και ο Ζαφειράκης μέσα στη Νάουσα παραδοσιακά είναι πανίσχυρος και δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος για τον καθένα.



Το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό φάνηκε πόσο δύσκολο θα ήταν για τον ΓΑΣ, ο οποίος μπήκε νωθρά και χωρίς νεύρο στον αγώνα, με αποτέλεσμα ο γηπεδούχος ο οποίος μπήκε ακριβώς αντίθετα, δηλαδή με πάθος, ένταση και όρεξη στο παιχνίδι του, να χτίσει μια διαφορά που κυμαινόταν μεταξύ 8-12 πόντους. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να κλείσει το 1ο δεκάλεπτο με τους γηπεδούχους να προπορεύονται 12 πόντους (29-17). Οι 29 πόντοι – πάρα πολλοί για ένα μόνο δεκάλεπτο – φανέρωναν το οξύ αμυντικό πρόβλημα της ομάδας του ΓΑΣ.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα ούτε στο 2ο δεκάλεπτο. Η Νάουσα με πιεστική άμυνα και αρκετά εύστοχα σουτ από μακρινή και μέση απόσταση διατήρησε τη διαφορά που είχε πάρει από την αρχή, ενώ ο ΓΑΣ παρ’ όλο που βελτιώθηκε αμυντικά, δεν μπόρεσε να μειώσει τη διαφορά. Τέλος ημιχρόνου: 45-33. Μπαίνοντας στο β΄ ημίχρονο, το παιχνίδι άρχισε σιγά-σιγά να ανοίγει και τα ηνία να παίρνουν οι έμπειροι και πιο ποιοτικοί παίχτες του ΓΑΣ, ροκανίζοντας τη διαφορά και ισοφαρίζοντας για πρώτη φορά 40΄΄ πριν το τέλος του δεκαλέπτου (52-52). Τελικό σκορ 3ου δεκαλέπτου 54-52 και το ματς ξαναρχίζει από την αρχή.

ο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν και το πλέον καθοριστικό. Στο χρονικό αυτό σημείο, έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο η κούραση και η φθορά των λιγοστών έμπειρων σε αριθμό παιχτών του ΓΑΣ, που παρά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν δεν μπόρεσαν να μείνουν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι τέλους, πετώντας «λευκή πετσέτα» και ελέω κούρασης, στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Τελικό σκορ: 72-64. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε μεσοβδόμαδα ο ΓΑΣ από τραυματισμούς και απουσίες βασικών παιχτών, πάλεψε όσο μπορούσε το δυνατό αυτό ντέρμπι και εξάντλησε όσες δυνάμεις είχε να επιστρατεύσει. Αυτό που παρατηρείται όμως να επαναλαμβάνεται διαρκώς στα τελευταία εκτός έδρας ματς, είναι ότι η ομάδα σπαταλάει ένα ολόκληρο ημίχρονο μέχρι να προσαρμοστεί στις συνθήκες του αγώνα, να επανέρχεται στο 3ο δεκάλεπτο και να τα δίνει όλα στην τελευταία περίοδο του παιχνιδιού, κάνοντας την υπόθεση νίκη «ρώσικη ρουλέτα» (βλέπε Βέροια, Αιγίνιο). Σήμερα ήταν η σειρά της ήττας. Οι παίχτες πρέπει να κρατήσουν το σύνθημα του προπονητή τους και να συσπειρωθούν περισσότερο και πιο δυναμικά γύρω από την ομάδα για να δικαιώσουν στο φινάλε τον κόσμο της Αλεξάνδρειας, αλλά και τους ίδιους τους τούς εαυτούς. Οι διαιτητές Ευφραιμίδης Σταύρος και Ταρενίδης Κώστας με τις αποφάσεις τους δεν έκριναν το νικητή. 

Δεκάλεπτα:29-17,45-33,54-52,72-64. 

ΓΑΣ Αλεξάνδρεια (Γκότσης): Στογιαννόπουλος 21(3), Μπαλιάκας 6, Αβραμίδης 8(1), Παπαγερίδης 8(1), Ζήσιος 5, Νικολόπουλος 16(2), Ρουσόπουλος, Nταμτσιόπουλος, Μπαγιώκας, Αλεξόπουλος, Περπερίδης.





πηγη: embolos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *