Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Δήμος Έδεσσας: Προς εκκαθάριση και κλείσιμο το Κέντρο καταρρακτών

Δημοτικό Συμβούλιο για γερά νεύρα και με νεύρα είχαμε την Δευτέρα στην Έδεσσα όπου μονοπώλησε το θέμα που αφορούσε το δημοτικό κέντρο Καταρράκτες και την φημολογούμενη εδώ και μήνες εκκαθάριση και διάλυσή του. Το γεγονός άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά, και φαίνεται πως από πλευρά συμπολίτευσης ήταν ήδη αναμενόμενο αλλά και ανειλημμένο. Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια υπήρξε τέτοια ένταση σε δημοτικό συμβούλιο και βέβαια ως είθισται κατά πλειοψηφία πέρασε η θέση της Δημοτικής Αρχής που λέει να συνεχιστεί η λειτουργία του κέντρου καταρρακτών ενώ παράλληλα να αρχίσει και η εκκαθάριση.

Η παράταξη του Αντώνη Ρυσάφη αν είναι να κλείσει η επιχείρηση ας την κλείσει ο Υπουργός και ζήτησε παράλληλα να μην παρθεί απόφαση αλλά το θέμα να ξανασυζητηθεί. Η μείζονα αντιπολίτευση δια του Γιάννη Σόντρα ζήτησε να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και παράλληλα να συνεχιστεί η λειτουργία κάτι που είναι εφικτό πλην όμως λείπουν 700.000 ευρώ που χρειάζονται για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Μιχάλης Φουνταλής ζήτησε απορρόφηση των εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου ενώ ο Β. Δημητριάδης πρότεινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ρύθμιση χρεών και τεχνοκράτες για την εξυγίανση. Όλα καλά κι όλα ωραία πλην όμως ο ορκωτός λογιστής παρουσίασε τα οικονομικά της επιχείρησης που είναι κάθε χρόνο ζημιογόνος με χρέη που μαζί με τα ωφελούμενα στο προσωπικό ξεπερνάνε τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Οι παρόντες εργαζόμενοι που φόρτισαν την ατμόσφαιρα και καλά έκαναν διαφώνησαν ως προς τα οικονομικά μεγέθη που παρουσίασε ο λογιστικός έλεγχος. Όλα πάντως δείχνουν και δυστυχώς έτσι είναι πως θα υπερισχύσει η απόφαση της πλειοψηφίας και η εκκαθάριση και το κλείσιμο είναι προ των πυλών. Κάτι τραγικό βέβαια πρωτίστως για τους εργαζόμενους και για τον τόπο.

Η νομοθεσία περί αυτών είναι ξεκάθαρη και όλα δείχνουν ότι πάμε για το μοιραίο κάτι που θα γλυτώσει και τον Δήμο εν μέρει από μέρος των χρεών. Βέβαια το όλο θέμα μάλλον θα μας απασχολήσει και δικαστικά διότι το δικαστήριο αποφασίζει ενώ κανείς δεν αναλογίσθηκε το ότι ακόμη και ο χώρος που βρίσκεται το κέντρο Καταρρακτών δηλώνεται από την κτηματική υπηρεσία σαν ιδιοκτησία της. Μπορεί πάντως λογιστικά να φαίνεται ότι το ταμείο είναι μείον αλλά για χρόνια αυτό το ταμείο τροφοδοτούσε άλλες υπηρεσίες και δομές του Δήμου Έδεσσας, ενώ δυσβάσταχτο είναι και το κόστος μισθοδοσίας που αγγίζει το 75% του όλου τζίρου. Ευχής έργο είναι να βρεθεί μια λύση και λύσεις υπάρχουν πολλές και για τους εργαζόμενους αλλά και για το στολίδι της πόλης και δυστυχώς δικαίως ή αδίκως το τραγικό γεγονός θα το επωμισθεί η σημερινή δημοτική αρχή.



Μ.Κ.



1006 Αν και καθήμενοι ο πρώην Πρόεδρος της επιχείρησης ορθά ομίλησε πλην όμως και ο όρθιος εργαζόμενος εν τω δικαίω αγανάκτησε ομού μετά των υπολοίπων.

1005 Όχι μόνο εργαζόμενοι αλλά και κόσμος πολύς για τα δεδομένα του δημοτικού συμβουλίου όχι όμως και όσο θα έπρεπε διότι το πιθανό κλείσιμο του κέντρου αγγίζει τους πάντες. 
 
 
πηγη: ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *