Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Ο Βέλγος σκιτσογράφος Ζορζ Ρεμί, γνωστότερος ως Ερζέ, δημιουργεί τον χάρτινο ήρωα Τεν-Τεν (Σαν σήμερα 10/1)

1923εξαιτίας προσωπικών αντιθέσεων των στελεχών του Κόμματος των Φιλελευθέρων, απέτυχαν τέσσερις προσπάθειες του Ελευθέριου Βενιζέλου να σχηματίσει κυβέρνηση με πρωθυπουργό ένα εξέχον στέλεχος του κόμματός του.

1995στην Αίγυπτο, στρατοδικείο καταδίκασε σε θάνατο δύο φανατικούς μουσουλμάνους οι οποίοι συμμετείχαν στην απόπειρα δολοφονίας του γνωστού συγγραφέα Ναγκίμπ Μαχφούζ.

1996στον ΟΗΕ, τα 15 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ψήφισαν ενδεικτικά για την ανάδειξη του διαδόχου του Μπούτρος Γάλι, Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού. Οι υποψήφιοι ήταν τέσσερις, ο υπουργός Εξωτερικών της Ακτής του Ελεφαντοστού, Αμάρα Έσι, ο Χαμίντ Αλγκαμπίντ από τη Νιγηρία, ο Αχμαντού Ουλντ Αμπντάλα από τη Μαυριτανία και τέλος ο επικρατέστερος όλων, που έλαβε 12 θετικές ψήφους, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, Κόφι Ανάν, από την Γκάνα.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 10/1
 
1945
Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Rod Stewart (Roderick David Stewart) γεννήθηκε στο Highgate του Βόρειου Λονδίνου. Από το 1966 έως το 1975 υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων The Jeff Beck Group και Faces. Το 1975 μετά την αποχώρηση του Ronnie Wood για τους Rolling Stones, ο Stewart διαλύει τους Faces και ακολουθεί σόλο καριέρα. Έχει στο βιογραφικό του δώδεκα Νο1 άλμπουμ και έντεκα Νο1 τραγούδια σε Ευρώπη και Αμερική. Το 1994 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Το 2005 κέρδισε το βραβείο Grammy “Best Traditional Pop Vocal Album” για το άλμπουμ “Stardust: The Great American Songbook, Volume III” καθώς και ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame. Το 2006 το όνομα του γράφτηκε στο UK Music Hall of Fame. Δημοφιλή τραγούδια του τα “Maggie May”, “Tonight’s the Night (Gonna Be Alright)”, “Baby Jane”, “All for Love” (μαζί με τους Bryan Adams και Sting) κ.α.
1953
Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, βραβευμένη με τέσσερα Grammy, Pat Benatar (Pat Andrzejewski) γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Τα έξι πρώτα της άλμπουμ έγιναν πλατινένια, πουλώντας πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Γνωστές της επιτυχίες τα τραγούδια “Love Is a Battlefield”, “Hit Me with Your Best Shot”, “We Belong” και “Heartbreaker”.



 
Αθλητισμός 10/1
10/1/1998    Ξεσπάει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ντόπινγκ στην ιστορία του ευρωπαϊκού αθλητισμού όταν βλέπει το φως της δημοσιότητας η περίπτωση της Ανατολικογερμανίδας Heidi Krieger, πρωταθλήτριας Ευρώπης στη σφαιροβολία. Η Krieger ισχυρίζεται ότι ωθείται σε εγχείρηση αλλαγής φύλλου εξαιτίας της πληθώρας των αναβολικών που αναγκάστηκε να πάρει από την ηλικία των 12 ετών. Όπως αποκαλύπτεται, η Krieger είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις αθλητριών που έπεσαν θύμα των Γερμανών αθλιάτρων, εμφανίζοντας αυξημένη τριχοφυία και βαριά φωνή.

10/1/1991    Ακολουθώντας το παράδειγμα της Τότεναμ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοινώνει την είσοδό της στο χρηματιστήριο

10/1/1990    Το NCAA εγκρίνει την “τυχαία” εξέταση για αναβολικά στους παίκτες του κολλεγιακού ποδοσφαίρου


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *