Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Καθιερώνεται στην Ελλάδα το νέο Γρηγοριανό Ημερολόγιο (Σαν σήμερα 18/1)

1997στην Ελλάδα, τεταμένη ήταν η κατάσταση στα λιμάνια από τη συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών. Από την
απεργία, είχαν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία από και προς τα νησιά.

1998στην Τουρκία, ο πρόεδρος Ντεμιρέλ ετάχθη υπέρ της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου να απαγορεύσει το ισλαμικό Κόμμα της Ευημερίας.

1996Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία με 86 ψήφους έναντι 75 του Άκη Τσοχατζόπουλου.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 18/1
1956 Το άλμπουμ "Rock Around the Clock" του Bill Haley γίνεται το πρώτο rock 'n' roll άλμπουμ που μπαίνει στο Billboard charts. Θα φτάσει μέχρι την δωδέκατη θέση.

1964 Η Βρετανική εισβολή στην Αμερική αρχίζει... Το τραγούδι "I Wanna Hold Your Hand" των The Beatles σκαρφαλώνει στην 45η θέση του Billboard Hot 100. Είναι το πρώτο τραγούδι του Βρετανικού συγκροτήματος που εμφανίζεται στο Billboard.

1973 Οι Pink Floyd τελειώνουν τις ηχογραφήσεις για το άλμπουμ τους "The Dark Side Of The Moon" στα Abbey Road Studios του Λονδίνου. Το έκτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο. Ηχογραφήθηκε χρησιμοποιώντας προηγμένες για την εποχή τεχνικές με μηχανικό ήχου τον Alan Parsons. Το άλμπουμ αναφέρεται κυρίως σε θέματα όπως ο χρόνος, η απληστία, οι ψυχικές διαταραχές και ο θάνατος. Θα ανέβει στο Νο1 του Billboard 200 και θα γίνει ένας από τους πιο εμπορικούς δίσκους όλων των εποχών, με πωλήσεις που θα ξεπεράσουν τα πενήντα εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Money", "Us and Them", "The Great Gig in the Sky" κ.α. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ όλων των εποχών.



Αθλητισμός 18/1
18/1/2000    Στον αγώνα ΑΕΚ-Σαβίνσκι (68-44) για το Κύπελλο Σαπόρτα, η ΑΕΚ ισοφαρίζει το 30χρονο ρεκόρ καλύτερης αμυντικής επίδοσης στα κύπελλα Ευρώπης. 44 πόντους είχε δεχθεί την περίοδο 1970-71 στην προκριματική φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών εναντίον της Ραμπάτ του Μαρόκο (95-44)

18/1/1998    Ο Νταν Γεωργιάδης πεθαίνει από καρκίνο σε ηλικία 77 ετών. Διετέλεσε προπονητής του Ολυμπιακού, του Πανιωνίου και της Εθνικής Ελλάδος

18/1/1991    Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας τένις του Australian Open (5 ώρες και 11 λεπτά) παίζεται μεταξύ του Boris Becker και του Omar Kamporese


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *