Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ένα σπίτι που... ίπταται σε ύψος 40 μέτρων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Υπάρχουν πολλά είδη ταξιδιωτών. Αυτοί που τους αρέσει να επισκέπτονται πολιτιστικά μνημεία, εκείνοι που θέλουν να επιδίδονται σε δραστηριότητες στη Φύση, όσοι επιλέγουν
αυστηρά προορισμούς για εναλλακτικό τουρισμό, οι «κλασικοί τουρίστες», αλλά κι εκείνοι που τους ενδιαφέρουν πιο συγκεκριμένες πτυχές, όπως για παράδειγμα η αρχιτεκτονική μιας περιοχής ή μεμονωμένα κτίσματα.

Σε όσους λοιπόν ανήκουν σε αυτήν την τελευταία κατηγορία, έχουμε να προτείνουμε ένα πολύ ιδιαίτερο σπίτι, το οποίο… «ίπταται» σε ύψος 40 μέτρων και έχει μια απίστευτη θέα μπροστά από μία παραλία μήκους 6 χιλιομέτρων με κατάλευκη άμμο και εντυπωσιακά κύματα.

Ονομάζεται Pole House και βρίσκεται στην ακτή Fairhaven Beach κατά μήκος του Great Ocean Road στη Βικτώρια της Αυστραλίας.

Είναι ένα από τα πιο φωτογραφημένα κτίσματα της χώρας, αποτελώντας σημείο αναφοράς τόσο για τουρίστες, όσο και για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν δικό τους για μια εβδομάδα το ρομαντικό αυτό καταφύγιο με την πανοραμική θέα στον ωκεανό στην τιμή των 3.500 δολαρίων (off-peakseason) και 5.000 δολαρίων (Ιανουάριο) την εβδομάδα.

Το PoleHouse χτίστηκε τη δεκαετία του 1970. Τα τελευταία δύο χρόνια επανασχεδιάστηκε από τον Franco Fiorentini, ο οποίος του «χάρισε» παράθυρα από το πάτωμα ως το ταβάνι, αναδεικνύοντας το μεγαλύτερο ατού του… την ανεμπόδιστη 360 μοιρών θέα στη θάλασσα.

Ποιος θα έλεγε όχι σε μια τέτοια πρόταση;








0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *