Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Διαβάστε τι δήλωσαν οι Τσίπρας, Σαμαράς, Βενιζέλος, Θεοδωράκης

 Ο ΣΥΡΙΖΑ στα Προπύλαια της αυτοδυναμίας
 
 
Αλέξης Τσίπρας: Παρελθόν η τρόικα. Ο λαός μάς έδωσε καθαρή εντολή 
 
 
 
Στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για μια δίκαιη, βιώσιμη λύση στο ζήτημα του χρέους, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Προπύλαια, στην πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργός της χώρας.  

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, έφτασε λίγο μετά τις 23.00 ο Αλέξης Τσίπρας στα Προπύλαια, προκειμένου να προβεί σε μία πρώτη ομιλία του, μπροστά σε χιλιάδες κόσμου που έσπευσαν να τον συγχαρούν. Ανάμεσα στο πλήθος και η Περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

Αναλυτικά η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

"Πολίτες της Αθήνας, σήμερα ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία. Η ελπίδα έγραψε ιστορία",  ήταν τα πρώρα λόγια του Αλέξη Τσίπρα από την εξέδρα που στήθηκε για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
"Ο ελληνικός λαός έδωσε καθαρή εντολή. Η Ελλάδα αφήνει πίσω τη λιτότητα της καταστροφής και τον αυταρχισμό. Ο λαός μας είναι το δείγμα της Ευρώπης που αλλάζει. Κάνουμε το βήμα μπροστά για να ανταμώσουμε με τους λαούς όλους της Ευρώπης. Σήμερα έχουμε γιορτή, από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Η ετυμηγορία του λαού κλείνει τον κύκλο της λιτότητας στη χώρα μας, ακυρώνει τα μνημόνια της καταστροφής
Η τρόικα είναι παρελθόν για το κοινό, ευρωπαϊκό μας πλαίσιο.
Θα σχηματίσουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Θα εμπιστευτούμε κάθε Έλληνα ξεχωριστά ακόμα κι αν αυτόν που δεν μας ψήφισε. Θα αγωνιστούμε για να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας πάνω σε δίκαιες βάσεις. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Σήμερα ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ, η Ελλάδα των ολιγαρχιών, η Ελλάδα της υφαρπαγής και της συγκάλυψης. Νίκησε η Ελλάδα της δημιουργίας και του πολιτισμού, η Ελλάδα που ελπίζει και θέλει να δημιουργήσει ένα μέλλον με αξιοπρέπεια
Ζούμε ένα πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης από όλη την Ευρώπη ενάντια στη λιτότητα που καταστρέφει το κοινό μας μέλλον. Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μία δίκαιη λύση. Για να βγει η Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης, για να επιστρέψει η Ευρώπη στην ανάπτυξη.
Δεν θα υπάρξει αμοιβαία καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη, αλλά ούτε υποταγή. Έχουμε σχέδιο βασισμένο στην αλληλεγγύη και στην υπευθυνότητα. Προτεραιότητα μας η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας στην πατρίδα μας. Θα προωθήσουμε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις παντού. Προτεραιότητα μας να αποκτήσει η χώρα και ο λαός, τη χαμένη μας αξιοπρέπεια. Ξανακερδίζουμε την ελπίδα, την αισιοδοξία και το χαμόγελο.
Θα δώσουμε την υπόσχεση πως θα αγωνιστούμε με το ίδιο πάθος για τον αγώνα μας. Να σηκώσουμε τον ήλιο της δικαιοσύνης πάνω από την Ελλάδα. Έχουμε δικαίωμα στη χαρά. Και τη νίκη αυτή τη χαρίζουμε και στους Έλληνες του εξωτερικού".
Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε ότι η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί με τους εταίρους της χώρας μια δίκαιη, αμοιβαία βιώσιμη λύση για το ζήτημα του χρέους.
"Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες εντός και εκτός της χώρας θα θέσουμε το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, που θα είναι ούτε ρήξη ούτε υποταγή".

Σαμαράς: Παραδίδω χώρα μέλος της ΕΕ, εγγυώμαι ότι η Ν.Δ θα παίξει ρόλο εγγυητή της ευρωπαϊκής πορείας

 
 
Ο πρόεδρος της Ν.Δ στις δηλώσεις αποδοχής της ήττας από το Ζάππειο δεν έδειξε καμία διάθεση παραίτησης, αντίθετα χρησιμοποίησε πρώτο ενικό για να δείξει παρών στις εξελίξεις και σημείωσε ότι η Ν.Δ άντεξε
 
Ολόκληρη η δήλωση του κ.Σαμαρά έχει ως εξής:
«Ευχαριστώ από καρδιάς όλες και όλους που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτή τη δύσκολη αναμέτρηση Θέλω να αισθάνονται υπερήφανοι για αυτή τη μάχη που δώσαμε μαζί όπως κι εγώ αισθάνομαι για αυτούς πολύ υπερήφανος.
Ο ελληνικός λαός μίλησε και όλοι σεβόμαστε την απόφαση του. Έχω τη συνείδηση μου ήσυχη. Παρέλαβα τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Μου ζητήθηκε να κρατήσω αναμμένα  κάρβουνα στα χέρια μου και το έκανα. Αντέξαμε, αποτρέψαμε τα χειρότερα, βγάλαμε τη χώρα από τα ελλείμματα, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία και το κύρος της πατρίδας, βάλαμε τα θεμέλια για ανάπτυξη και οριστική έξοδο από κρίση.
Τα τελευταία δυόμιση χρόνια δημιουργήσαμε μία νέα παράδοση συναινέσεων και διακομματικών κυβερνήσεων άγνωστη στην Ελλάδα. Η Ελλάδα χρειάζεται τολμηρές συναινέσεις, Υποχρεωθήκαμε και πήραμε μέτρα επώδυνα και έγιναν και σφάλματα και αδικίες, αλλά αποτρέψαμε τα χειρότερα.
Έτσι παραδίδω σήμερα μία χώρα χωρίς ελλείμματα, με ασφάλεια για τον πολίτη, με ισχυρά ερείσματα  στον κόσμο και την περιοχή μας, που συντεταγμένα βγαίνει από την κρίση, μία χώρα μέλος της ΕΕ και του ευρώ, που συντεταγμένα βγαίνει από την κρίση. Για το καλό του τόπου εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση αυτά να τα διατηρήσει. Όμως κυρίως έχω ήσυχη τη συνείδηση μου γιατί είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό μέχρι τέλους.
Εύχομαι ειλικρινά να μην επαληθευθούν οι προβλέψεις μου γιατί για την Ελλάδα μιλάμε, αλλά όφειλα να προειδοποιήσω. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι ευχάριστο, αλλά η Ν.Δ άντεξε, έμεινε όρθια. Παρά τα δύσκολα, αλλά αναπόφευκτα μέτρα τα δύο τελευταία χρονία η Ν.Δ φαίνεται να έχασε μόνο δύο μονάδες σε σχέση με το 2012 και είναι έτοιμη να παίξει ρόλο καθοριστικό στις εξελίξεις ως εγγύηση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, της σταθερότητας, της ασφάλειας και των μεταρρυθμίσεων. Ο ρόλος της Ν.Δ  στις εξελίξεις είναι κρίσιμος, εγγυώμαι ότι θα διαδραματίσει αυτό  το ρόλο στο ακέραιο.»

Βενιζέλος: Ο Παπανδρέου ευθύνεται για την τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής

 
 
Οι δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου στο 40,4% της Επικράτειας. Τι είπε για τον Γιώργο Παπανδρέου, τον ΣΥΡΙΖΑ και τις ευθύνες που του αναλογούν. Ανοιχτό το θέμα ηγεσίας
 
Στις πρώτες δηλώσεις του μετά το 40,4% της Επικράτειας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, έστειλε συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε στην ευθύνη του Γιώργου Παπανδρέου για την απώλεια της τρίτης θέσης της Δημοκρατικής Παράταξης και ομολόγησε το επικείμενο συνέδριο για την ανασυγκρότηση του κόμματος.
Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Βενιζέλος είπε πως το ΠΑΣΟΚ πήρε ένα "μικρό και ανεπαρκές" ποσοστό που δεν το ικανοποιεί καθόλου, τονίζοντας πως για το "δραματικό" γεγονός υπάρχει ευθύνη με ονοματεπώνυμο έναντι της παράταξης που "βαραίνει τον Γιώργο Παπανδρέου".
Παράλληλα, ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ προχωρά σε συνέδριο ανανέωσης, ενότητας και συσπείρωσης και ότι είναι ανοιχτό το θέμα ηγεσίας.

Οι δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου:

"Εύχομαι να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ για το καλό της χώρας. Έχει τεράστιες ευθύνες. Δεν αρκεί η οριακή πλειοψηφία εδρών και ψήφων.
Το ποσοστό δεν μας αρκεί. Αυτή όμως είναι η επιλογή του λαού και έχουμε δημοκρατική υποχρέωση να τη σεβαστούμε. Αντέξαμε στην πόλωση και στην υπονόμευση της διάσπασης της παράταξης για μια προσωπική εμμονή που πλήγωσε το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα.
Θα ήταν τρίτο το ΠΑΣΟΚ αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε προκαλέσει τη διάσπαση του κόμματος. Ευθύνεται για την τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής. Εμείς είπαμε την αλήθεια
Ελπίζω η αξιολόγηση του ελληνικού λαού να είναι πιο δίκαιη για εμάς. Ο πολιτικός μας λόγος είναι κληρονομιά. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί".
 

Στ. Θεοδωράκης: Δεν συμμετέχουμε σε κυβέρνηση με αντιευρωπαϊστές

 
 
Τι είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης
 
"Πριν από 300 μέρες μία παρέα ξεκίνησε το Ποτάμι,. Σήμερα είναι τρίτη πολιτική δύναμη. Είναι η νίκη της κοινωνίας. Χωρίς λεφτά, χωρίς προστάτες, χωρίς συμφωνίες, συμφέροντα και συντεχνίες κατορθώσαμε το ακατόρθωτο, να είμαστε στη Βουλή με 16 έδρες", είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
"Το μυστικό της επιτυχίας μας είναι οι εθελοντές μας σε όλη την Ελλάδα. Θα τους είμαι ευγνώμων, η νίκη είναι δική τους. Σε αυτούς που τόλμησαν και μπήκαν στο ποτάμι, έχω να τους πω ότι δεν θα σας προδώσουμε και ξέρουμε ότι είστε υπερήφανοι για την επιλογή σας. Ήταν μια ψήφος λογικής και θάρρους", είπε και τόνισε πως "Δεν είναι η ώρα όμως για πανηγυρισμούς. Είμαστε ακόμη στο χείλος της καταστροφής".

"Θα τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα. Η κοινωνία δεν θα αλλάξει με θυμό και τσαμπουκάδες", προσέθεσε και συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την μεγάλη του νίκη, λέγοντας πως περιμένει να ανταποκριθεί στις ευθύνες του.
"Έχουμε ανάγκη από αλλαγές και ευρύτερες συμφωνίες", υπογράμμισε και σημείωσε ότι "την Δευτέρα δεν ξεκινάμε με προεκλογικούς λόγους. Θα λέμε ΝΑΙ εκεί που χρειάζεται και ΟΧΙ εκεί που πρέπει".
"Θα στηρίξουμε την προσπάθεια η Ελλάδα να μείνει στην Ευρώπη. Δεν συμμετέχουμε σε κυβέρνηση με αντιευρωπαϊστές", κατέληξε.

 

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *