Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Τραγωδία: Συντριβή ελληνικού F-16 σε νατοϊκή άσκηση στην Ισπανία

Ένα συγκλονιστικό αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε στην Ισπανία, όταν ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 κατέπεσε κατά τη διάρκεια νατοϊκής άσκησης στο Αλμπαθέτε. Για
μεγάλο αριθμό νεκρών κάνουν λόγο τα ισπανικά Μεσά. 

Η ισπανική εφημερίδα El Pais κάνει λόγο για τουλάχιστον δέκα νεκρούς (χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την εθνικότητα τους), δεκατρείς τραυματίες, εκ των οποίων οι έξι σε κρίσιμη κατάσταση. Μάλιστα, πληροφορίες του Υπουργείου Αμύνης της Ισπανίας δεν αποκλείουν να ανέβει ο αριθμός των θυμάτων. Οι τραυματίες είναι επτά διαφορετικών εθνικοτήτων.

Το ισπανικό πρακτορείο ABC αναφέρει ότι ο ένας εκ των δυο πιλότων ήταν Έλληνας, ενώ ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους πέντε. Μάλιστα, κάνει λόγο και πολλούς τραυματίες που έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Χάος επικρατεί στο ισπανικό Υπουργείο Αμύνης, το οποίο προς το παρόν δεν δίνει πληροφορίες για την τύχη των Ελλήνων πιλότων.

Όπως αναφέρουν τα ισπανικά Μέσα, το F-16 υπέστη απώλεια ισχύος στον κινητήρα, με αποτέλεσμα να συντριβεί στα παρακείμενα στρατιωτικά αεροπλάνα - που ήταν έτοιμα για απογείωση - στο πάρκινγκ της αεροπορικής βάσης Los Llanos.

Σε αυτό το σημείο έγινε το δυστύχημα



Στο σημείο έχουν σπεύσει οχήματα της Πυροσβεστικής, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες, ωστόσο δεν μπορούν να πλησιάσουν τον τόπο του δυστυχήματος, καθώς υπάρχει κίνδυνος έκρηξης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, την ώρα της συντριβής ακούστηκαν δυο ισχυρές εκρήξεις και αμέσως το πάρκινγκ αεροσκαφών γέμισε με πυκνούς καπνούς.



Το F-16 της 341 Μοίρας της 111ης πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο είχε μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας, συμμετέχοντας στην 1η εκπαιδευτική σειρά Αέρος για το 2015 του προγράμματος τακτικής ηγεσίας (Tactical Leadership Programme) που διεξάγεται στην ισπανική βάση από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου.


Για το σκοπό αυτό μεταστάθμευσαν στην ισπανική βάση άλλα 3 αεροσκάφη F-16 Block 50, καθώς και κλιμάκιο 41 ατόμων.



newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *