Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Τα υπερ-αυτοκίνητα που κρατούν ασφαλείς τους παγκόσμιους ηγέτες

Από το τιμόνι της εξουσίας, στο πίσω κάθισμα ενός πολυτελούς οχήματος Οι σημαντικοί άνθρωποι χρειάζονται εξίσου σημαντικά αυτοκίνητα. Ακόμα και αν στο τιμόνι της χώρας του, δεν αποδεικνύονται αντάξιοι «σοφέρ», εντούτοις στην επιλογή οχήματος που θα τους μεταφέρει με άνεση και κυρίως με ασφάλεια, αποδεικνύονται αρκετά γενναιόδωροι.

Μερικοί μάλιστα επενδύουν τεράστια ποσά για να «ντύσουν» τη μεταφορά τους με θωρακισμένες, αστραφτερές λαμαρίνες και αλεξίσφαιρα τζάμια προκειμένου η μετακίνησή τους να γίνεται με στιλ και εγγυημένη ασφάλεια. Ηδη από τη δολοφονία του Τζον Κένεντι, λαμβάνονται μέτρα για να κρατούν προέδρους, θρησκευτικές προσωπικότητες, και άλλους ηγέτες του κόσμου προστατευμένους.

Δείτε μια σειρά από οχήματα, από το τετράτροχο υπερόπλο του Μπαράκ Ομπάμα, μέχρι τον ταπεινό σκαραβαίο του προέδρου της Ουρουγουάης.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Bentley State Limousine



Η Βασίλισσα Ελισάβετ μέσα σε μια Mercedes-Benz 600 Pullman Landaulet κατά την επίσκεψή της στη Γερμανία το 1966



Η εξοχότητά της δεν θα μπορούσε να «στριμωχτεί» σε ένα απλό τετράτροχο όχημα. Μπορεί βέβαια μέσα στην αστραφτερή και καλογυαλισμένη από το σοφέρ της λιμουζίνα Bentley να βγάζει τα τακουνάκια της και να φοράει αναπαυτικές, αλλά βασιλικές, παντόφλες, εντούτοις το όχημα είναι ένα σωστό διαμάντι.
Δημιουργήθηκε από την Bentley ειδικά για την Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ, με την ευκαιρία του Χρυσού Ιωβηλαίου της το 2002. Η συγκεκριμένη λιμουζίνα είναι πιο μεγάλη από μια τυπική Bentley και είναι μεταξύ άλλων, εξοπλισμένη με πόρτες που ανοίγουν προς τα πίσω σχεδόν 90 μοίρες. Για την προστασία των επιβατών του, το αμάξωμα έχει θωρακισμένα τζάμια και η καμπίνα μπορεί να «σφραγιστεί» σε περίπτωση επίθεσης με χημικά.

Μπαράκ Ομπάμα: Cadillac One, το προεδρικό «τέρας»









πατήστε εδώ για μεγένθυση της εικόνας

Ο πλανητάρχης κυκλοφορεί με ένα τέρας! Και όχι, δεν εννοούμε τη λατρεμένη του σύζυγο, Μισέλ αλλά μια άλλη «κούκλα». Ο Ομπάμα κυκλοφορεί με το απίστευτα θωρακισμένο όχημά του που δε φέρει τυχαία το τίτλο «The beast», δηλαδή το «τέρας», μιας και καμία βόμβα-σχεδόν-, δεν μπορεί να το τσαλακώσει. Η Κάντιλακ από την κατασκευάστρια εταιρεία General Motors, διαθέτει ότι θα έπρεπε να διαθέτει ένα όχημα ισάξιο του εκτοπίσματος ενός προέδρου των ΗΠΑ.

Το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί για να προστατεύσει τον πρόεδρο από τυχόν τρομοκρατική επίθεση. Με την πρώτη ματιά, η Cadillac One, μοιάζει με μια τροποποιημένο Cadillac DTS, αλλά η General Motors προχώρησε σε ειδική τροποποίηση του συγκεκριμένου μοντέλου.

Η λιμουζίνα είναι Εξοπλισμένη με την πιο προηγμένη ασφάλεια και κωδικοποιημένα συστήματα επικοινωνιών, λέγεται ότι είναι το καλύτερο όχημα προστασίας στον κόσμο.

Άνγκελα Μέρκελ: Δεν μπαίνει σε μη γερμανικό αυτοκίνητο





Είναι η αγαπημένη πελάτισσα των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών και κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει… πρέσβειρά τους στο εξωτερικό. Η Καγκελάριος της Γερμανίας έχει πρόσβαση σε διάφορα τεθωρακισμένα οχήματα που σχεδιάζονται από Γερμανούς κατασκευαστές, όπως Audi, BMW και Volkswagen. Αλλά το αυτοκίνητο της επιλογής της, είναι μια τροποποιημένη λιμουζίνα Mercedes-Benz S600 με χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Φρανσουά Ολάντ: Ο υβριδικός πρόεδρος







Οι Γάλλοι πρόεδροι πάντα απολάμβαναν την… κούρσα με πολυτελή οχήματα. Με την πάροδο των ετών, πολλές πρόεδροι κατάφεραν και απέκτησαν μια αξιόλογη συλλογή από αστραφτερές «κούκλες». Από τη… παράδοση αυτή, δεν θα μπορούσε να εξαιρείται ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εθωρακισμένων οχημάτων πολυτελείας για να επιλέξει. Λίγο μετά την εκλογή του, ο Γάλλος πρόεδρος επέλεξε ένα υβριδικό Citroën DS5 ως το επίσημο αυτοκίνητο του. Το συγκεκριμένο όχημα, είναι φυσικά αλεξίσφαιρο, και διαθέτει μια σειρά από εξοπλισμούς που το κάνουν αξιόπιστο.

Ακόμα μερικοί ηγέτες, πρώην και νυν:

Νερέντρα Μόντι- Πρωθυπουργός της Ινδίας -Toyota Land Cruiser



Κουρμπανγκούλι Μπερντιμουχαμέντοφ-πρώην πρόεδρος Τουρκμενιστάν, Bugatti Veyron



Φρανσουά Μποζιζέ, πρώην πρόεδρος Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Mercedes Benz S-Class



Σουλτάνος του Μπρουνέι, Χασανάλ Μπολκιάχ, Mercedes-Benz G55 AMG



Ρόμπερτ Μουγκάμπε, πρόεδρος Ζιμπάμπουε, Rolls-Royce



Εκτός συναγωνισμού...

Πάπας Φραγκίσκος: Το ταπεινό Renault και το ανοιχτό popemobile



Οι πιστοί μάλλον θα προσεύχονται να μην καταρρεύσει. Όχι ο Πάπας Φραγκίσκος, αλλά το «ταπεινό» σαραβαλάκι του, ένα Renault 4 του 1984 το οποίο του δώρισε ένας ιερέας, και «σκοπεύει να το οδηγεί».



Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, μάλλον αδιαφορεί για τα… γρήγορα και θωρακισμένα αυτοκίνητα λέγοντας απλά ότι η ζωή του είναι στα χέρια του Θεού, μετά και την απόφασή του να μη χρησιμοποιεί το popemobile με τα αλεξίσφαιρα παράθυρα όπως οι προκαθήμενοί του.



Ο πνευματικός ηγέτης εκατομμυρίων πιστών δεν θέλει να χαιρετάει τους πιστούς πίσω από ερμητικά κλειστά τζάμια τα οποία θα τον απέτρεπαν από το να ερχόταν σε άμεση επαφή με τους πιστούς.

Χοσέ Μουχίκα: Κατσαριδάκι αγάπη μου







Ο πολιτικός που φέρει τον τίτλο ως ο «φτωχός πρόεδρος χώρας του κόσμου», δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του σε ένα υπερπολυτελές θηρίο με τεραστίων διαστάσεων ιπποδύναμη, θωρακισμένο σασί και αλεξίσφαιρα τζάμια! Ο 79χρονος πρόεδρος της Ουρουγουάης κατέχει αυτό το χαριτωμένο μπλε σκαραβαίο, μοντέλο του 1987, από την ημέρα που ανέλαβε το τιμόνι της χώρας, το 2010.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο πρεσβευτής του Μεξικού στην Ουρουγουάη του πρότεινε να βγάλει το «κατσαριδάκι» σε δημοπρασία. Ο Μουχίκα είπε ότι αν πάρει ένα εκατ. δολάρια για το αυτοκίνητο θα δώσει τα χρήματα για την φροντίδα των αστέγων της χώρας. Δήλωσε πως ευχαρίστως θα πουλούσε τον Σκαραβαίο διότι όπως είπε δεν είναι και τόσο «δεμένος με τα αυτοκίνητα». Τελικά, ένας σεΐχης προσέφερε το ποσό, αλλά μάλλον η αγοραπωλησία ναυάγησε. 
 
 
πηγη: newsbeast

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *