Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Los Barberos, το εκπληκτικό βίντεο του BBC για το ελληνικό «κούρεμα» χρέους (vid)

Οι οικονομικοί συντάκτες απανταχού της γης έχουν προβεί σε αναλύσεις για το τι σημαίνει να έχει κανείς χρέος σαν και αυτό της Ελλάδας. Αρθρογράφοι εξειδικευμένοι στα πολιτικά επιφαινόμενα έχουν εξηγήσει λεπτομερώς τις επιπτώσεις που θα έχει για την Ευρωζώνη και τις κυβερνήσεις
των χωρών ένα πιθανό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.





Αυτό, όμως, που έκανε ο Μάρκ Λόουεν του BBC δεν έχει προηγούμενο. Πήγε σε ένα ελληνικό μπαρμπέρικο (το Los Barberos στην Αχαρνών) για να εξηγήσει τι ακριβώς είναι το ελληνικό κούρεμα, πόσο είναι το χρέος της Ελλάδας, ποιος αντιδράει περισσότερο σε μια πιθανότητα και τι πρόκειται να συμβεί. Δεν έδωσε κάποια καινούργια πληροφορία, δεν μίλησε μόνο με τη γλώσσα των αριθμών, αλλά πήρε το ψαλίδι, τον αφρό και σχεδίασε το χρέος της χώρας μας στον καθρέφτη.

Κόβεις από εδώ, κόβεις από εκεί και πάλι μένεις ακούρευτος. Όπως ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωση της Ελλάδας, με τον Λόουεν να σημειώνει πως η Μέρκελ είναι εκείνη που αντιδράει περισσότερο σε ένα πιθανό ελληνικό κούρεμα. Αφού λοιπόν τα... είδε όλα ο Λόουεν και εξήγησε ακόμη περισσότερα, έκατσε με τη σειρά του στην καρέκλα του μπαρμπέρη και πρότεινε στους τρεις ιδιοκτήτες του μαγαζιού, τον Κώστα, τον Γιώργο και τον Νίκο να του πάρουν και του ίδιου λίγο τα μαλλιά. Κάτι που, τελικά, είναι πιο εύκολο από αυτό που ζητάει η χώρα μας από τους ξένους δανειστές. 



Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *