Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Έρευνα: Πες μου τι πρωινό τρως, να σου πω τι άνθρωπος είσαι

Κάθε πρωί, κάποιοι απλώνουν το βούτυρο στο ψωμί τους σχολαστικά μέχρι την κάθε ακρούλα. Άλλοι θέλουν ένα διαφορετικό πρωινό κάθε μέρα, πότε τοστ, πότε αυγά και πότε κρουασάν.

Το ξέρατε ότι το πρώτο σημαίνει ότι είναι τελειομανείς και το δεύτερο ότι αναζητούν συνέχεια νέα πράγματα που θα τους ενθουσιάσουν; Αυτό μας λέει τουλάχιστον μία έρευνα, σύμφωνα με την οποία το πρωινό που τρώμε – και το πώς το τρώμε – αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά μας.

Βασισμένοι στο πώς τρώει ο καθένας από εμάς το φρυγανισμένο του ψωμί, οι ακαδημαϊκοί κατάφεραν να αναγνωρίσουν 15 τύπους προσωπικότητας, όπως εραστής, τελειομανής και κατορθωτής.

Για παράδειγμα, όσοι τρώνε ψωμί 50/50, που είναι δηλαδή μισό λευκό και μισό ολικής αλέσεως, θέλουν «να ακολουθούν τις τάσεις», ενώ αυτοί που θέλουν συνεχώς να πετυχαίνουν τους στόχους τους τρώνε φρυγανισμένο λευκό ψωμί του τοστ με κόρες και βουτάνε το μαχαίρι με το βούτυρο στη μαρμελάδα.

Αν πάλι είναι από αυτούς που κόβουν τις κόρες, τότε είναι από αυτούς που τρελαίνονται όταν τα πράγματα πάνε λάθος. Αν πάλι δοκιμάζουν διαφορετικές μαρμελάδες, τότε λατρεύουν τις νέες εμπειρίες.

Η ερευνητική ομάδα δημιούργησε μάλιστα και ένα online εργαλείο, με το οποίο ο καθένας μπορεί να τεστάρει την προσωπικότητά του ανάλογα με το πρωινό που του αρέσει. Εσείς πρέπει απλά να επιλέξετε το ψωμί που σας αρέσει, το πώς σας αρέσει και με τι από πάνω. Τόσο απλά!

Το εργαλείο αυτό δημιούργησε ο Λέκτορας Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire, Δρ Σάντι Μαν, αναλύοντας τα πιθανά ασυναίσθητα κίνητρα που μας οδηγούν στο να κάνουμε ακόμα και τις πιο απλές πράξεις.

«Το πώς τρως το ψωμί και την μαρμελάδα σου μπορεί να μοιάζει ενστικτώδες, αλλά η αλήθεια είναι πως όλοι μας κάνουμε μια σειρά από επιλογές στο πρωινό – βασισμένες σε προτιμήσεις που έχουμε μάθει και την έμφυτη συμπεριφορά – που μπορούν να υπογραμμίσουν τον τύπο της προσωπικότητά μας», δηλώνει.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πάρετε πρωινό με κάποιον μην ξεχάσετε να δώσετε προσοχή στο πώς αλείφει το βούτυρο στο ψωμί του! Ίσως μάθετε πολλά ...


huffingtonpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *