Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Τοπική ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών: "Εσφαλμένη απόφαση από την ηγεσία η συμμετοχή της Θ. Τζάκρη στο Ψηφοδέλτιο!"

Η οργανωμένη βάση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα με τα αρμόδια όργανά της (Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας, Συντονιστική Επιτροπή και Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών Γιαννιτσών) έγκαιρα -αλλά και μέχρι την τελευταία στιγμή- εξέφρασε τη ριζική της διαφωνία στο ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θεοδώρα Τζάκρη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ..
 
 

 
Η διαφωνία μας αυτή οφειλόταν όχι σε προσωπικούς, αλλά σε καθαρά πολιτικούς λόγους, όπως πολλές φορές είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε τόσο στο λαό της περιοχής μας όσο και στην ηγεσία του κόμματος: Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε ότι η κ. Τζάκρη υπερψήφισε όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους, ήταν υφυπουργός στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, πολιτεύθηκε ως παραδοσιακός πολιτευτής της δεξιάς αντίληψης (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) για την πολιτική (πελατειακές σχέσεις, κοινωνική προβολή, προσωπικός εκλογικός μηχανισμός), ουδέποτε μέχρι τώρα έκανε αυτοκριτική για όσα υπηρέτησε τόσα χρόνια κ.λπ..

Παρ’ όλα αυτά, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σε πλήρη αναντιστοιχία με τις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος στο νομό, αποφάσισε τη συμμετοχή της κ. Τζάκρη στο ψηφοδέλτιο.

Θεωρούμε την απόφαση αυτή εσφαλμένη.

Και την άποψή μας τη λέμε ξεκάθαρα και δημόσια, όπως επιβάλλει η υπεράσπιση της τιμής της Αριστεράς και της προσωπικής μας αξιοπρέπειας, καθώς και οι καθαρές και έντιμες σχέσεις της οργάνωσης με την κοινωνία της Πέλλας και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρ’ όλο δε που θεωρούμε σημαντικό το θέμα που προέκυψε, καθώς προκαλεί γενικότερα ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας και την πορεία του κόμματος, ζητήματα που αμέσως μετά τις εκλογές θα θέσουμε ξανά για συζήτηση, εν τούτοις, εν όψει της κρισιμότητας των περιστάσεων και της ελπίδας που αποτελεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την καθημαγμένη από τις πολιτικές των μνημονίων και της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου ελληνική κοινωνία, εμείς θα δώσουμε την εκλογική μάχη με όλες μας τις δυνάμεις, καλώντας τους πολίτες της Πέλλας να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και να επιλέξουν τους/τις άξιους/ες υποψήφιους/ες, που αναδείχθηκαν μέσα από τις καταστατικές διαδικασίες του κόμματος.


Γιαννιτσά 9-1-2015

Η Συνέλευση της Οργάνωσης
Μελών και Φίλων του ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *