Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Άρχισε στην Ελλάδα η κυκλοφορία νέων χαρτονομισμάτων των 50 και 100 χιλιάδων (Σαν σήμερα 14/2)

1925 στη Γερμανία, η κυβέρνηση ήρε την κατάσταση ανάγκης στη Βαυαρία και επανέφερε στη νομιμότητα το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα του Χίτλερ.


1946 η αμερικανική εταιρία IBM, γνωστή για τις μηχανές διάτρησης και ταξινόμησης, παρουσίασε έναν πολύπλοκο υπολογιστή που ονομαζόταν ENIAC (Ηλεκτρονικός Αριθμητικός Ολοκληρωτής και Υπολογιστής) και ο οποίος εργαζόταν χίλιες φορές πιο γρήγορα από οποιοαδήποτε άλλη αριθμομηχανή.

1987 πέθανε ο μεγάλος δάσκαλος του θεάτρου, Κάρολος Κουν, σε ηλικία 79 ετών. Το 1942 ίδρυσε το Θέατρο Τέχνης όπου και ανέβασε Ίψεν, Σω, Πιραντέλλο, Λόρκα, Τέννεση Ουίλιαμς, Μίλλερ κλπ. Επίσης το ίδιο έτος ίδρυσε τη Δραματική Σχολή του θεάτρου του, στην οποία μαθήτευσαν οι σημαντικότεροι σκηνοθέτες και ηθοποιοί της μεταπολεμικής γενιάς.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 14/2
1970Οι Βρετανοί The Who πραγματοποιούν μια συναυλία στο Πανεπιστήμιο του Λιντς στο Δυτικό Γιορκσάιρ της Αγγλίας. Η παράσταση ηχογραφείται και θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα με τον τίτλο "Live at Leeds". Θα είναι το πρώτο live άλμπουμ των The Who. Στις 8 Φεβρουαρίου του 1993 η RIAA ανακοίνωσε πως έχει γίνει δυο φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ.
1978Οι Dire Straits αρχίζουν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους στούντιο άλμπουμ. Τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ με τον τίτλο "Dire Straits" από την Phonogram Records. Ένα από τα τραγούδια που θα ξεχωρίσουν είναι το "Sultans of Swing".


Αθλητισμός 14/2

14/2/2005 Ο Μίνως Κυριακού εκλέγεται, σχεδόν παμψηφεί, πρόεδρος της ΕΟΕ διαδεχόμενος τον Λάμπη Νικολάου

14/2/2002 Πεθαίνει σε ηλικία 80 ετών ο Ναντόρ Χιντεγκούτι, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Κάλτενμπρούνερ, μέλος της μεγάλης ομάδας της Ουγγαρίας (69 φορές διεθνής, 39 γκολ), συμπαίκτης του Πούσκας και σκόρερ τριών γκολ στο περιβόητο 6-3 στο Γουέμπλει (25/11/1953) επί της Αγγλίας των Μπίλι Ράιτ και Στάνλευ Μάθιους

14/2/1999 Ο Arigo Saki παραιτείται από την Ατλέτικο Μαδρίτης και ανακοινώνει ότι σταματάει την προπονητική του καριέρα

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *