Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Οι αλλαγές στις σχολικές εξετάσεις - Τι θα ισχύει για Α' και Β' Λυκείου

Οι μαθητές της Α’ και της Β’ Λυκείου άκουσαν με ανακούφιση και ενθουσιασμό πως δεν θα περάσουν φέτος από το βάσανο των προαγωγικών εξετάσεων πανελλαδικού χαρακτήρα και την Τράπεζα Θεμάτων, αφού έρχονται σημαντικές αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα του Λυκείου.

Οπως αναφέρει και το Εθνος έχουν ήδη προωθηθεί τουλάχιστον έξι αλλαγές.

  • Καταργούνται οι εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα σε Α και Β Λυκείου
  • Οι βαθμοί των προαγωγικών εξετάσεων των δύο τάξεων δεν θα προσμετρώνται για την εισαγωγή στα ΑΕΙ
  • Τα θέματα των εξετάσεων θα τα επιλέγουν και πάλι οι καθηγητές που διδάσκουν το κάθε μάθημα
  • Επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος 9,5
  • Δεν θα γίνεται επιλογή θεμάτων από την Τράπεζα Θεμάτων, η οποία όμως θα συνεχίσει να λειτουργεί συμβουλευτικά για καθηγητές και μαθητές που επιθυμούν να βλέπουν τα θέματα
  • Στις Πανελλαδικές που θα διεξαχθούν το νέο έτος, οι μαθητές θα εξεταστούν σε 4 ή σε 6 μαθήματα. Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής τμημάτων από περισσότερα επιστημονικά πεδία.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *