Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Διαμαρτυρία για την υποβάθμιση - το κλείσιμο ουσιαστικά των υπηρεσιών στην Αριδαία

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας
να καταργήσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Αριδαία, αποψιλώνοντας την από προσωπικό. Η Αλμωπία χάνει ουσιαστικά και τις τελευταίες υπηρεσίες της σε μια χρονική στιγμή, όπου η κεντρική πολιτική σκηνή επιθυμεί να ενισχύσει την περιφερειακή ανάπτυξη. Η θέση ότι πρόκειται να υπάρξει αναβάθμιση επιστημονική των υπηρεσιών στην Αλμωπία ανήκει στην σφαίρα της επιστημονική φαντασίας.

Η παραπάνω απόφαση έρχεται σαν συνέχεια των επαναλαμβανόμενων απειλών, που εκτοξεύονται κατά των υπαλλήλων«θα σε μετακινήσω σε άλλη πόλη ή τμήμα»,με σκοπό να κυριαρχεί κλίμα φόβου. Με πολιτική που διαχωρίζει τους υπαλλήλους «σε δικούς μας» και «δικούς σας», δεν μπορεί να διοικηθούν υπηρεσίες της περιφέρειας. Το κλίμα φόβου που σκόπιμα καλλιεργείται δεν δημιουργεί προϋποθέσεις ώστε να λειτουργούν υπηρεσίες με διαφάνεια, δικαιοσύνη και αξιοκρατία, αλλά υπηρεσίες υποτακτικές σε ενδεχόμενες πιέσεις.

Ικανότατοι συνάδελφοι έχουν απομακρυνθεί ή παροπλιστεί για λόγους, που ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει όπως θέλει, ενώ την ίδια στιγμή επικαλούνται έλλειψη προσωπικού. Οι πρόσφατες μετακινήσεις, αποκλειστικά το μόνο που υπηρετούν, είναι τους αυλικούς της εκάστοτε εξουσίας με τους οποίους δυστυχώς λειτουργεί και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας. Το γεγονός ότι η νέα θητεία είναι πενταετής δεν σημαίνει ότι πρέπει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί με αυταρχισμό και αλαζονεία.

Η ουσιαστική ευθύνη όμως για όλα αυτά ανήκει στον Περιφερειάρχη κ Τζιτζικώστα. Αυτόν εξέλεξε ο λαός, αυτός έχει την ευθύνη για την όλη κατάσταση και απ’ αυτόν ζητάμε λύση. Δεν μπορεί να σιωπά ούτε να κρύβεται. Πρέπει να εξετάσει τι συμβαίνει στην Πέλλα και γιατί υπάρχουν συνεχώς προβλήματα και προστριβές με τους εργαζόμενους. Ο ίδιος του, είχε υποσχεθεί ότι σε θέματα διαφάνειας θα είναι αμείλικτος. Ισχύει αυτό ή ήταν απλά μόνο λόγια. Είχε υποσχεθεί ότι η πόρτα του θα είναι ανοικτή για τέτοια θέματα, ισχύει η τα ξέχασε;

Ζητούμε από τον Περιφερειάρχη να υπάρξει άμεση συνάντηση για να ενημερωθεί τι ακριβώς συμβαίνει στην Πέλλα. 

Οι Βουλευτές Πέλλας να γίνουν συμμέτοχοι στον αγώνα μας, ώστε να υπάρχουν υπηρεσίες αποκεντρωμένες και να λειτουργούν με πλήρη διαφάνεια. 

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για να σταματήσει η υποβάθμιση των υπηρεσιών στην Αριδαία αλλά και στην άμεση ακύρωση των μετακινήσεων των εργαζομένων. 

Ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πέλλας να πάρει θέση στα τεκταινόμενα και στην συνεχή αποξήλωση όλων των υπηρεσιών του από προσωπικό.
Τέλος καλούμε όλους τους συλλόγους και τους εργαζόμενους της ΠΕ Πέλλας σε από κοινού ενέργειες και αγώνες σε τέτοιες περιπτώσεις για να μην περνούν αυταρχικές και άδικες αποφάσεις κατά των εργαζομένων.



Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας


Κ. Ερυθρόπουλος Π. Γεωργιάδου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *