Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας :''Να αναβαθμιστεί η δημοτική διαχείριση στα Λουτρά Λουτρακίου αντί της «σαλαμοποιημένης» ιδιωτικοποίησης που προωθεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας''

Η δημοτική αρχή Αλμωπίας ψηφίστηκε για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών και όχι να τα παραχωρήσει όλα σε ιδιώτες. Δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση να προχωρήσει σε ενέργειες ιδιωτικοποίησης που δεν υπήρχαν ούτε στο υποτυπώδες πρόγραμμά της, με το οποίο έπεισε τους πολίτες της Αλμωπίας στις δημοτικές εκλογές. Ούτως ή άλλως η ιστορία μας έχει δείξει πως μία τέτοια πολιτική μπορεί να οδηγήσει στην παραιτέρω υποβάθμιση της Λουτρόπολης.

Η δημοτική διαχείριση των Λουτρών πρέπει να αναβαθμιστεί γιατί μόνο έτσι εξασφαλίζεται η ανάπτυξη της Λουτρόπολης και η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Η ιδιωτικοποίηση μέρους της Λουτρόπολης αναδεικνύει την ανικανότητα του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου να διοικήσει μία κερδοφόρα δημοτική επιχείρηση και να αξιοποιήσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που ο ίδιος όρισε. 

Οι προσλήψεις θα πρέπει να γίνονται με διαφάνεια και όχι για εξυπηρέτηση πολιτικής πελατείας ( όπως έχουν κάνει όλες οι δημοτικές διοικήσεις μέχρι σήμερα). Να γίνονται με βάση αντικειμενικά προσόντα και εμπειρία του προσλαμβανομένου όσον αφορά την θέση την οποία καλύπτει. Να οριστεί κατάλληλος υπεύθυνος για το αναψυκτήριο από το Διοικητικό Συμβούλιο των Λουτρών που να επιβλέπει ουσιαστικά την λειτουργία του αναψυκτηρίου και να επιλαμβάνεται τυχόν προβλημάτων από όπου και αν προέρχονται.

Να σταματήσουν οι σκέψεις για ιδιωτικοποίηση και άλλων δραστηριοτήτων μέσα στα Λουτρά(σπηλαιοβάραθρο κλπ).

Καλούμε τους φορείς της Αλμωπίας ( αρκετοί των οποίων έχουν ήδη αντιδράσει) και τους πολίτες να μην επιτρέψουν την επικράτηση ιδεοληψιών της σημερινής δημοτικής αρχής που προκειμένου να καλύψει την αδυναμία της να διαχειριστεί με επάρκεια την επιχείρηση (για ουσιαστικές παροχές-υπηρεσίες στους τουρίστες και κερδοφορία για την ίδια) προσπαθεί να «αποτάξει» από πάνω της τις ευθύνες με αβέβαιας έκβασης ιδιωτικοποιήσεις δημοτικής περιουσίας. Να ακυρώσουν στην πράξη τις απαράδεκτες αυτές διαδικασίες, όπως είχαν κάνει και στο παρελθόν.

Καλούμε την δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην κοινωνία της Αλμωπίας και στη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας και να ακυρώσει τους σχετικούς διαγωνισμούς.



Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας

2 comments:

  1. Αν και άργησε, η πιο εύστοχη άποψη που ακούστηκε πάνω στο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παλι μονο θεωρητικες προτασεις... Τιποτα στην πραξη... Φληναφηματα και πομφολυγες της ''αριστερας''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *