Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ο Απ. Τζιτζικώστας στη 2η Συνάντηση Νέων Αγροτών

Στη 2η Συνάντηση Νέων Αγροτών, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής
Μακεδονίας, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» (περίπτερο 8 – αίθουσα Α’) της ΔΕΘ-Helexpo, θα συμμετάσχει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι εργασίες θα αρχίσουν στις 10.30’ το πρωί και τη Συνάντηση συνδιοργανώνουν οι Ενώσεις Νέων Αγροτών (Ε.Ν.Α.) των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Πιερίας και η «ΕΡΓΟγή».

Οι θεματικές ενότητες της 2ης Συνάντησης Νέων Αγροτών είναι τρεις:

-Νέα ΚΑΠ – Στόχοι, Προκλήσεις και Προτάσεις.

-Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

-Νέες Τεχνολογίες και Καινοτομία στη Γεωργία.

Σκοπός της ετήσιας συνάντησης είναι η ενημέρωση, η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, αλλά και η συνεργασία μεταξύ των νέων αγροτών και των εμπλεκόμενων φορέων στον αγροτικό κλάδο, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.



«Στηρίζουμε το θεσμό της ετήσιας συνάντησης νέων αγροτών στην Κεντρική Μακεδονία, διότι ως διοίκηση της Περιφέρειας θέλουμε να προάγουμε τη διασύνδεση και δικτύωση των νέων ανθρώπων που επιθυμούν να ασχοληθούν με έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τον πρωτογενή τομέα. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που προωθεί την εξωστρέφεια των νέων επαγγελματιών και την υλοποίηση συνεργασιών μεταξύ τους και με τους εμπλεκόμενους φορείς. Οι νέοι αγρότες είναι η δύναμη του αγροτικού τομέα. Είναι αγρότες από επιλογή, που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες, τολμούν να βγουν στις αγορές, διεκδικούν και κερδίζουν με το μόχθο τους την εκτίμηση που αξίζει στα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα μας. Ο προσανατολισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι σταθερός στην αμέριστη στήριξη του αγροτικού κόσμου, ώστε να καταστεί ανταγωνιστικός και ελκυστικός για τους νέους επαγγελματίες.

Στηρίξαμε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Είμαστε δίπλα στον αγροτικό κόσμο, με σημαντικές πρωτοβουλίες ουσιαστικής ενίσχυσης, όπως το ‘Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας’, η ‘Αγροδιατροφική Σύμπραξη’, αλλά και οι ενημερωτικές εκδηλώσεις σχετικά με τις άμεσες ενισχύσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2014 – 2020, τις οποίες ξεκινήσαμε από το τέλος του προηγούμενου μήνα και θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας. Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας μας, η ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και η αναβάθμιση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας της γεωργ0-κτηνοτροφικής παραγωγής της περιοχής μας αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες της πολιτικής μας και προς αυτή την κατεύθυνση προωθούμε στοχευμένες δράσεις», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.



Τη 2η Συνάντηση Νέων Αγροτών στηρίζει ενεργά και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ εξειδικευμένοι επιστήμονες θα αναλύσουν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020 για τον αγροτικό κόσμο, τις εξελίξεις στον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και στην εγκατάσταση νέων γεωργών, τα σύγχρονα εργαλεία για τη «Γεωργία Ακριβείας», καινοτόμες μεθόδους, νέες τεχνολογίες, εργαλεία βελτιστοποίησης και εφαρμογές πληροφορικής στη διαδικασία παραγωγής.



«Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στη μεγάλη πρόκληση και ως Περιφέρεια το κάνουμε, χαράσσοντας την κεντρική στρατηγική μας στο μοντέλο ‘παράγω-εξάγω’, που σημαίνει τη δημιουργία σύγχρονων, ανταγωνιστικών αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, με βάση τα νέα εσωτερικά και διεθνή δεδομένα (νέα ΚΑΠ), στην κατεύθυνση της παραγωγής προϊόντων υψηλής ποιότητας, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καταναλωτών», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *