Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

To WWW έγινε 26 ετών!

26 χρόνια λειτουργίας κλείνει το γνωστό σε όλους μας World Wide Web (Παγκόσμιος Ιστός)!

Η τεχνολογία του ιστού δημιουργήθηκε το 1989 από τον Βρετανό Τιμ Μπέρνερς Λη, που εκείνη την εποχή εργαζόταν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στην Γενεύη της Ελβετίας. Το όνομα που έδωσε στην εφεύρεσή του ο ίδιος ο Lee είναι World Wide Web, όρος γνωστός στους περισσότερους από το "www". 

Αυτό που οδήγησε τον Lee στην εφεύρεση του Παγκόσμιου ιστού ήταν το όραμά του για ένα κόσμο όπου ο καθένας θα μπορούσε να ανταλλάσσει πληροφορίες και ιδέες άμεσα προσβάσιμες από τους υπολοίπους. 

Η ιδέα του Μπέρνερς- Λι, αρχικά θεωρήθηκε υπερβολικά τολμηρή και δεν της έδωσα και πολύ σημασία στο CERN αφού τα συστήματα online δικτύωσης που χρησιμοποιούσαν τότε ήταν το Compuserve, το Gopher και το Minitel, τα οποία ανταγωνίζονταν να κερδίσουν το ενδιαφέρον των χρηστών όμως επειδή δεν ήταν δωρεάν όπως του Μπέρνερς- Λι δεν κατάφεραν να επιβιώσουν. 

Τέλος, το 1995 η Microsoft κυκλοφόρησε τον πρώτο Internet Explorer κι έτσι το internet έγινε ακόμα πιο δημοφιλές με αποτέλεσμα σήμερα περίπου 2,7 δισεκατομμύρια κάτοικοι της Γης δηλαδή σχεδόν το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού να είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο.


pinnokio.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *