Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση του Δημάρχου Έδεσσας για την καταδίκη του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας

Ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την καταδίκη του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θ. Θεοδωρίδη για παθητική δωροδοκία στην υπόθεση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας:

''Η άμεση λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας ώστε αυτό να παραμένει ανοικτό, ήταν επιτακτική ανάγκη, προκειμένου η ευρύτερη περιοχή και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας γενικότερα, να μην υποστεί τις δυσμενείς οικονομικές συνέπειες από την μη εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του.

Σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝ.ΠΕ και τον Πρόεδρο της κ. Θεοδωρίδη Θεόδωρο προσπαθήσαμε με όσα μέσα διαθέταμε να συνδράμουμε στην διασφάλιση της άμεσης λειτουργίας του. Σε διαφορετική περίπτωση το ενδεχόμενο λουκέτο θα προκαλούσε τεράστια οικονομική ζημιά με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομική ζωή της ευρύτερης περιοχής αλλά και τη φήμη του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας, το οποίο να υπενθυμίσουμε ότι είχε αναδειχθεί το καλύτερο Χιονοδρομικό Κέντρο στη χώρα.

Σχετικά με τους διαχειριστές του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας, «Γ. Παράσχος και Σία ΕΠΕ» παρότι τους δόθηκαν πάρα πολλές ευκαιρίες, αυτοί δεν ανταποκρίθηκαν στις συμβατικές τους υποχρεώσεις και δημιουργούσαν επιπρόσθετα προβλήματα.

Μάλιστα, όταν στην αρχή της μίσθωσης διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν απ’ την πλευρά των αναδόχων κάποια προβλήματα ρευστότητας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας, συνέδραμαν οι επιχειρηματίες της περιοχής του Παλαιού Αγίου Αθανασίου συγκεντρώνοντας κάποιο ποσό προκειμένου να καταφέρουν οι μισθωτές να αρχίσουν άμεσα την λειτουργία του, πράγμα που έγινε με μεγάλη καθυστέρηση (εντός του Δεκεμβρίου) και ενώ η Χιονοδρομική περίοδος είχε ξεκινήσει σε άλλα χιονοδρομικά Κέντρα.

Να προσθέσω ότι στην σύσκεψη που είχε γίνει στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, μετά την διακοπή ρεύματος που έγινε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας το 2013 λόγω οφειλών των αναδόχων στην ΔΕΗ, οι επιχειρηματίες του Παλαιού Αγίου Αθανασίου είχαν και πάλι προτείνει να συγκεντρώσουν ξανά χρήματα προκειμένου να πληρωθεί η ΔΕΗ και να επαναλειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Σε κάθε περίπτωση ο Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και όλο το Δ.Σ. της ΑΝ.ΠΕ κινηθήκαμε με γνώμονα το συμφέρον και μόνο της ευρύτερης περιοχής γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα είχαμε καταστροφικά αποτελέσματα.

Οι κατηγορίες μάλιστα άρχισαν να εκτοξεύονται όταν αρχίσαμε να λαμβάνουμε δικαστικά μέτρα σφραγίζοντας τις πρώτες επιταγές της εταιρείας «Γ. Παράσχος και Σία ΕΠΕ» το 2013 και ενώ η σύμβαση μίσθωσης έφτανε στη λήξη της. Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία «Γ. Παράσχος και Σία ΕΠΕ» δεν ανέφερε το 2011 ότι υπάρχει το οποιοδήποτε θέμα και ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψη του Δ.Σ. της ΑΝ.ΠΕ. κάτι το μεμπτό. Επίσης δεν προέβη σε κανένα παράπονο ή καμία καταγγελία από το 2011 μέχρι τη στιγμή που αρχίσαμε να λαμβάνουμε νομικά μέτρα εναντίον της, λόγω μη τήρησης των συμβατικών της υποχρεώσεων ενώ οι αποφάσεις του Δ.Σ. λαμβάνονταν συλλογικά.

Αντίθετα τα μοναδικά παράπονα που ερχόντουσαν στο Δ.Σ. ήτανε από απλήρωτους εργαζομένους και προμηθευτές της εν λόγω εταιρείας.

Ήδη έχει ληφθεί διαταγή πληρωμής ποσού 156.450,00 ευρώ κατά της «Γ. Παράσχος και Σία ΕΠΕ» για τα οφειλόμενα μίσθια βάσει της αντίστοιχης σύμβασης.

Είμαι βέβαιος ότι θα αποκατασταθεί η αλήθεια.''



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *