Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Κακόβουλο λογισμικό στην τελευταία έκδοση του uTorrent

H τελευταία ενημέρωση του uTorrent φαίνεται πως συνοδεύεται από κακόβουλο λογισμικό, το οποίο εγκαθίσταται χωρίς την άδεια του χρήστη. Σύμφωνα με αναφορά του Trusted Reviews, η τελευταία ενημέρωση για το δημοφιλές λογισμικό διαχείρισης torrent έρχεται συνδεόμενη με ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Epic Scale, το οποίο χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή του υπολογιστή σας για να ’εξορύξει’ μια παραλλαγή Bitcoin. Οι χρήστες που δεν παρατήρησαν το πρόγραμμα μπορεί να βρουν σημαντικά μειωμένη την απόδοση του υπολογιστή τους.

Σε δήλωση της, η BitTorrent επιβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονταν μαζί με το uTorrent, αλλά αμφισβήτησε ότι η εγκατάσταση του συνέβαινε χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη. ‘’Εξετάσαμε προσεκτικά το ζήτημα και μπορώ να επιβεβαιώσω πως δεν υπάρχει καμία ’σιωπηλή’ εγκατάσταση...Το πιο πιθανό είναι οι χρήστες να αποδέχτηκαν την προσφορά κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης,’’ ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρίας.


umboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *