Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Πύραυλος του ΝΑΤΟ έπληξε την Πρίστινα (Σαν σήμερα 10/4)

1916 ο πρόεδρος της προσωρινής Ολυμπιακής Επιτροπής ανακοίνωσε την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για μετά το τέλος του πολέμου.

1999 πύραυλος του ΝΑΤΟ έπληξε την Πρίστινα, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες καταστροφές το αεροδρόμιο της πόλης, ενώ συνεχίσθηκε η ανταλλαγή πυρών μεταξύ Αλβανών ανταρτών και Σέρβων στη μεθόριο Γιουγκοσλαβίας-Αλβανίας.

1998 πέθανε, σε ηλικία 85 ετών, ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, το σκήνωμα του οποίου εκτέθηκε σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη.






Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 10/4
1947 Ο Τζαμαϊκανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Bunny Wailer (Neville O'Riley Livingston) γεννήθηκε στο Κίνγκστον της Τζαμάικα. Μαζί με τους Bob Marley και Peter Tosh δημιούργησαν τους The Wailers. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της reggae. Κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Reggae Album" τρεις φορές, 1990, 1994 και 1996.

1962 Ο πρώτος μπασίστας των The Beatles και ζωγράφος Stuart Sutcliffe (Stuart Fergusson Victor Sutcliffe 1940-1962) απεβίωσε σε ηλικία 21 ετών στο Αμβούργο της Γερμανίας από εγκεφαλική αιμορραγία. Ήταν μέλος του συγκροτήματος από την εποχή που είχαν την ονομασία Johny And The Moondogs και για συνολικά δεκαπέντε μήνες, από το Μάιο του 1960 έως τον Αύγουστο του 1961. Συχνά αναφέρεται και σαν "the fifth Beatle".

1958 Ο Bobby Darin ηχογραφεί το τραγούδι "Splish Splash". Το τραγούδι γράφτηκε από τον ίδιο τον τραγουδιστή και τον ραδιοφωνικό παραγωγό DJ Murray the K με τον οποίο είχε βάλει στοίχημα για το αν μπορεί να γράψει ένα τραγούδι που να ξεκινάει με την φράση... "Splish Splash". Το 1979 το ξαναηχογράφησε η Barbra Streisand για το άλμπουμ της "Wet".





Αθλητισμός 10/4
10/4/2010 Η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης της Βουλιαγμένης αναδεικνύεται Πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη σερί χρονιά . Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου επικράτησαν με 10-7 (2-2, 1-2, 4-2, 3-1) της ρωσικής Κίρισι στον μεγάλο τελικό του Final Four του Champions Cup στην Κέρκυρα. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την 4η θέση αφού έχασε στον μικρό τελικό από την ιταλική Οριζόντε Κατάνια με 13-12 (3-2, 3-1, 2-3 5-6).

10/4/2010 Όλοι οι 97 επιβαίνοντες του πολωνικού Tupolev σκοτώνονται ότι το αεροπλάνο συντρίβεται λόγω πυκνής ομίχλης στην προσπάθειά του να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Smolensk-North στην Ρωσία. Το αεροπλάνο μετέφερε Πολωνούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν ο πρόεδρος της Πολωνίας, Lech Kaczynski και ο πρόεδρος της Πολωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Piotr Nurowski.

10/4/2005 Ο James Vaughan της Everton, σε ηλικία 16 ετών και 270 ημερών, σκοράρει εναντίον της Crystal Palace και γίνεται ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της Premier League

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *