Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΑ IALMOPIA: Η μάχη της ανόδου στον 1ο Όμιλο της Β' Κατηγορίας ΕΠΣ Πέλλας

Δύο αγωνιστικές πριν το τελευταίο σφύριγμα της χρονιάς στον 1ο Όμιλο της Β' Κατηγορίας, ο Μάνος Παρτσανάκης αναλύει στο ialmopia.gr τα σενάρια ανόδου για τους διεκδικητές.


Φτάσαμε αισίως στις τελευταίες αγωνιστικές του πρώτου ομίλου της Β' Κατηγορίας και η κατάσταση παραμένει ανοιχτή στις τρεις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Α' Ερασιτεχνική Κατηγορία.


Δόξα Μεγαπλατάνου

Η Δόξα Μεγαπλατάνου βρίσκεται στην κορυφή από την αρχή του πρωταθλήματος, καθώς έκανε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα, και μέχρι την 10η αγωνιστική του 1ου γύρου που έκανε το ρεπό της, είχε στο ενεργητικό της 8 νίκες και 1 ισοπαλία. Στο κλείσιμο έκανε μια μικρή ''κοιλιά'' με απολογισμό 1 νίκη 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος υπήρξε ακόμα καλύτερο και δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε ο απολογισμός της Δόξας είναι 9 νίκες - 1 ισοπαλία. Οι αριθμοί ομολογουμένως λένε την αλήθεια, με στατιστικές για όσκαρ και 57 βαθμούς σε 22 αγώνες (18Ν-3Ι-1Η), την καλύτερη επίθεση με 85 τέρματα (μ.ο 3,86) και την καλύτερη άμυνα με 15 (μ.ο 0.68).

Τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, ο Μεγαπλάτανος αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σωσάνδρα και τη Ζέρβη, και θέλει να κλείσει το πρωτάθλημα όπως ακριβώς το άνοιξε, στην πρώτη θέση.

Η διαφορά με τη δεύτερη Ένωση Πολυκάρπης - Μοναστηρακίου είναι στους 5 βαθμούς και μόνο από θαύμα δεν θα αναδειχθεί πρωταθλητής της Β' Κατηγορίας, ενώ φυσικά έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο.


Ένωση Πολυκάρπης - Μοναστηρακίου

Μια νίκη στα εναπομείναντα δυο παιχνίδια θέλει η Ένωση Πολυκάρπης - Μοναστηρακίου (52 β.) για να πανηγυρίσει την άνοδο, σε ένα θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα, καθώς αγωνίζεται με δύο αδιάφορες ομάδες, εντός έδρας με τον Αστέρα Νεοχωρίου κι εκτός με τον ΠΑΟΚ Περίκλειας - Νότιας.

Με το απόλυτο των νικών και συνδυασμό αποτελεσμάτων διεκδικεί ακόμη και την πρωτιά.

Να αναφέρουμε πως σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Αστραπή Ζέρβης, που βρίσκεται στη μη προνομιούχο 4η θέση, υπερτερεί, καθώς στα μεταξύ τους παιχνίδια έχει δύο νίκες με το ίδιο σκορ (2-1).


Μακεδονικός Μεσημερίου

Στους 51 βαθμούς και την 3η θέση βρίσκεται ο Μακεδονικός Μεσημερίου, 1 βαθμό πίσω από την Ένωση και 2 μπροστά από την 4η Αστραπή Ζέρβης.

Η έδρα του ήταν αυτή που τον έφερε σε αυτή τη θέση, καθώς είναι αήττητος και οι 31 από τους 51 βαθμούς έχουν έρθει στην Έδεσσα . Θέλει άλλους 6 βαθμούς για να τον βρει το 2015-2016 σε άλλη κατηγορία.

Τις δύο τελευταίες αγωνιστικές πηγαίνει στο Γραμματικό και υποδέχεται τον Ακρίτα Σωσάνδρας.

Αστραπή Ζέρβης

Σε δυσκολότερη θέση από όλους βρίσκεται η Αστραπή Ζέρβης, καθώς η άνοδος δεν εξαρτάται μόνο από αυτήν. Θέλει δύο ήττες ενός από τους πρωτοπόρους και ένα δικό της δύο στα δύο, για κάτι το οποίο έως τώρα μοιάζει πολύ δύσκολο.

Διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Είναι κυρίως ομάδα έδρας, ενώ τις δύο τελευταίες αγωνιστικές πηγαίνει στον Άγρα και κλείνει εντός με τον πρωτοπόρο Μεγαπλάτανο.


Ακρίτας Σωσάνδρας

Ο Ακρίτας Σωσάνδρας έχει μαθηματικές ελπίδες για την άνοδο, αλλά θέλει δύο στις δύο νίκες και να μην κερδίσουν και τους δύο αγώνες τους η Ζέρβη και το Μεσημέρι.

Έχει δύσκολο πρόγραμμα, καθώς παίζει εντός έδρας με την Δόξα Μεγαπλατάνου κι εκτός με τον ανταγωνιστή Μακεδονικό Μεσημερίου. 


Από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών για την Β' Κατηγορία, με πολλές δυνατές ομάδες κι αμείωτο ενδιαφέρον.

Να θυμίσουμε ότι στην Α' Κατηγορία βρίσκονται ήδη από τον 2ο όμιλο της Β' Κατηγορίας οι: ΠΑΟΚ Δαμιανού, Μέγας Αλέξανδρος Δροσερού και Ασπίδα Γυψοχωρίου.


Η Βαθμολογία του 1ου Ομίλου

Δόξα Μεγαπλατάνου 57

Πολυκαρπιακός Πολυκάρπης 52

Μακεδονικός Μεσημερίου 51
--------------------------------------------------
Αστραπή Ζέρβης 49

Ακρίτας Σωσάνδρας 46



Επιμέλεια: Μάνος Παρτσανάκης

ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *