Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Σημαντικό προβάδισμά ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση - Ο Αλέξης Τσίπρας καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, με περισσότερες από 20 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Ειδικότερα, στο ερώτημα «αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές τι θα ψηφίζατε», το 38,1% των ερωτηθέντων απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 17,4% ΝΔ.

Στην τρίτη θέση εμφανίζεται «Το Ποτάμι» με 6,3% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 3,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,5%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, ενώ «Άλλο Κόμμα» απαντά το 2,8% των ερωτηθέντων, «Άκυρο/Λευκό» το 5,1%, «Αποχή» το 4,9%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 4,8% των ερωτηθέντων και 1,7% δεν απάντησε.

Σχετικά με το αν «είστε υπέρ της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ ή υπέρ της επιστροφής στη δραχμή» το 82% τάσσεται υπέρ του ευρώ, το 14% υπέρ της δραχμής και ένα 4% δεν απάντησε.

Εξάλλου, σε ερώτηση σχετικά με τον καταλληλότερο για την πρωθυπουργία, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 52% και ο Αντώνης Σαμαράς το 16%.

Η έρευνα διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 2-4 Απριλίου 2015.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *