Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Έφυγε από την ζωή η Σιμόν ντε Μποβουάρ (Σαν σήμερα 14/4)

1994 δυο αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν κατά λάθος δυο αμερικανικά ελικόπτερα στο βόρειο Ιράκ, σκοτώνοντας και τους 26 επιβαίνοντες.

1925 στη Βουλγαρία, 150 άτομα σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας στη Σόφια, όταν μπολσεβίκοι αγρότες αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον βασιλιά Βόρι.

1986 πέθανε, σε ηλικία 78 ετών, η Γαλλίδα συγγραφέας και φεμινίστρια, Σιμόν ντε Μποβουάρ. Ήταν μέλος της πνευματικής συντροφιάς των φιλοσόφων-συγγραφέων που μετέφεραν τον Υπαρξισμό στη λογοτεχνία, ενώ έγινε γνωστή για το βιβλίο της "Το δεύτερο φύλο", που θεωρήθηκε ένα από τα κλασικά έργα της φεμινιστικής λογοτεχνίας.






Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Moυσική 14/4
1945 Ο Βρετανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός Ritchie Blackmore (Richard Hugh Blackmore) γεννήθηκε στο Γουέστον Σούπερ Μάρ της Αγγλίας. Είναι ιδρυτικό μέλος των συγκροτημάτων Deep Purple (1968-1975) και Rainbow (1975-1984). Ένα από τα πιο δημοφιλή riff στην ιστορία της μουσικής είναι η εισαγωγή του στο τραγούδι "Smoke on the Water", το οποίο έγινε επιτυχία με τους Deep Purple. Σύμφωνα με το περιοδικό Guitar World, τα σόλο του στα τραγούδια "Highway Star" και "Lazy" συγκαταλέγονται στα εκατό καλύτερα όλων των εποχών.

1980 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός του Καναδικού συγκροτήματος Arcade FireWin Butler (Edwin Farnham Butler III) γεννήθηκε στο Τράκι της Καλιφόρνια. Το 2009 μαζί με την γυναίκα του Régine Chassagne έγραψαν την μουσική της ταινίας "The Box" στην οποία πρωταγωνιστούσαν οι Cameron Diaz και James Marsden. Με τους Arcade Fire το 2008 είχαν προταθεί για το βραβείο Grammy "Best Alternative Music Album" για το άλμπουμ τους "Funeral".




Αθλητισμός 14/4

14/4/1986 Αρχίζουν οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες Πάλης στο ΣΕΦ, οι οποίοι ολοκληρώνονται στις 20/4

14/4/1985 Ο Ahmed Salah κερδίζει το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο μαραθωνίου

14/4/1969 Ο πρώτος αγώνας μπέιζμπολ εκτός αμερικάνικου εδάφους γίνεται στο Jarry Park του Μόντρεαλ Expos - St. Louis Cardinals (8-7)





Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *