Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του ο δημοφιλής ηθοποιός Διονύσης Παπαγιαννόπουλος (Σαν σήμερα 17/4)

1993 στην Τουρκία, πέθανε ο πρόεδρος Τουργκούτ Οζάλ από καρδιακή ανεπάρκεια.

1984 νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του ο δημοφιλής ηθοποιός Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.

1974 πέθανε ο Σωτήρης Σπαθάρης, ο δημιουργός του θεάτρου σκιών.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 17/4
1940 Ο Βρετανός rock 'n' roll τραγουδιστής Billy Fury (Ronald William Wycherley 1940-1983) γεννήθηκε στο Λίβερπουλ της Αγγλίας. Ήταν δημοφιλής τις δεκαετίες '50 και '60 και συχνά τον αποκαλούσαν "ο Βρετανός Elvis". Τραγούδια του που έγιναν επιτυχίες: "Halfway to Paradise", "Jealousy", "It's Only Make Believe" κ.α. Υπήρξε επιρροή για Βρετανικά συγκροτήματα όπως οι The Beatles και The Rolling Stones.

2011 Ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς της Ελληνικής μουσικής σκηνής, ο Νίκος Παπάζογλου(1948-2011) απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών στην Θεσσαλονίκη έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Το 1972 μετά από ένα σύντομο ταξίδι στην Δυτική Γερμανία με το συγκρότημά του Ζηλωτής, επιστρέφει στην Ελλάδα και το 1977 κατεβαίνει στην Αθήνα καλεσμένος του Διονύση Σαββόπουλου για την παράσταση "Αχαρνής". Το 1978 σε συνεργασία με τους Νίκο Ξυδάκη και Μανώλη Ρασούλη, κυκλοφορεί το άλμπουμ "Η Εκδίκηση της Γυφτιάς" και ανατρέπει την -μέχρι τότε- μουσική τάξη πραγμάτων. Η επιτυχία του κορυφώνεται τα επόμενα χρόνια με άλμπουμ όπως τα "Δήθεν", "Μέσω νεφών", "Σύνεργα" κ.α. Ο Παπάζογλου θεωρείται ο "πατέρας" της Σχολής Θεσσαλονίκης και επηρέασε καλλιτέχνες όπως Ορφέα ΠερίδηΣωκράτη ΜάλαμαΘανάση ΠαπακωνσταντίνουΜελίνα Κανά κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "Στην ρωγμή του χρόνου", "Υδροχόος", "Πότε Βούδας πότε Κούδας", "Κανείς εδώ δεν τραγουδά", "Αύγουστος" κ.α.

Αθλητισμός 17/4

 17/4/2011 Η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία δημοσιεύει τον κατάλογο με τους 39 αγώνες ποδοσφαίρου που θεωρούνται από την UEFA σαν ύποπτοι για στήσιμο, με βάση τον βαθμό διαφθοράς, από 1 (ελαφρώς ύποπτος) έως 5 (άκρως διαφθαρμένος), οι οποίοι μαζί με τους αγώνες που θα υποδείξει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης θα προκαλέσουν την παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου.

17/4/2003 Πεθαίνει σε ηλικία 93 ετών ο μεγαλοεφοπλιστής Γιάννης Λάτσης, ο επονομαζόμενος “καπετάνιος”, που μέσω της Eurobank χορηγεί την Εθνική ομάδα μπάσκετ. Στις 14/6/1987 και με αφορμή την επιτυχία της εθνικής ομάδας στο Eurobasket είχε απευθύνει συγχαρητήρια επιστολή στον προπονητή Κώστα Πολίτη και την είχε δημοσιοποιήσει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος

17/4/2002 Η SLUC Nancy χάνει από την Lokomotiv Rostov με 95-74 στην Ρωσία αλλά κατακτά στο Κύπελλο Korac αφού στον πρώτο αγώνα στην Γαλλία (στις 10/4) είχε κερδίσει με 98-72. Είναι ο τελευταίος τελικός του Κυπέλλου Korac αφού ένα μήνα μετά η FIBA θα ανακοινώσει την ενοποίηση του Κυπέλλου Korac με το Κυπέλλο Saporta σε μία διοργάνωση. Δύο εβδομάδες μετά, στις 30/4/2002, η Pamesa θα χάσει από την Montepaschi με 71-81 στον τελευταίο τελικό του Κυπέλλου Saporta



Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *