Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Σύσκεψη στην Π.Ε. Πέλλας για την καλύτερη οργάνωση και δημιουργία νέων Ομάδων Παραγωγών

Μία πρώτη σύσκεψη για τη διάγνωση της υφιστάμενης κατάστασης, την καλύτερη οργάνωση και τη δημιουργία νέων Ομάδων Παραγωγών στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου. Την σύσκεψη συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας κ. Τρύφων Τσαντάκης, στελέχη της Διεύθυνσης και εκπρόσωποι των συλλογικών οργάνων των παραγωγών. 

Στόχος της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις, ο συντονισμός των ενεργειών για την ενδυνάμωση των υφιστάμενων Ομάδων Παραγωγών και τη δημιουργία νέων Ομάδων καθώς και η ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας. Όπως διαφάνηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, είναι σημαντικό οι παραγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας να αποκτήσουν μία ενιαία στρατηγική οργάνωσης και προώθησης των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των παραγωγών για την συμμετοχή τους στη σύσκεψη και αναφέρθηκε στα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τον καλύτερο συντονισμό και συνεργασία. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «τα προϊόντα της Πέλλας υπερέχουν σε ποιότητα ενώ η διεθνής ζήτηση για ποιοτικά και εύγευστα προϊόντα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις ποσότητες που παράγονται. Οι διεθνείς αγορές θέτουν υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και τυποποίησης στα οποία χρειάζεται οι παραγωγοί να ανταποκριθούν με καλύτερη οργάνωση, μέσω ισχυρών ομάδων παραγωγών και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης». Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας βρίσκονται πάντοτε στη διάθεση των παραγωγών για την υποστήριξή τους σε θέματα οργάνωσης, νομιμότητας και προτύπων ποιότητας. 

Τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 θα πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη για το θέμα.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *