Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας σημειώθηκε το σοβαρότερο πυρηνικό δυστύχημα όλων των εποχών (Σαν σήμερα 26/4)

1915 κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, η Ιταλία υπέγραψε μυστικά τη Συμφωνία του Λονδίνου με τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Ρωσία, κατά την οποία γίνονταν σύμμαχοι.

1986 στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας σημειώθηκε το σοβαρότερο πυρηνικό δυστύχημα όλων των εποχών. Τριάντα τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν αμέσως και το ραδιενεργό νέφος κάλυψε όλη την Ευρώπη. Η ΕΣΣΔ ανακοίνωσε το δυστύχημα δυο μέρες μετά.

1877 Ανακαλύπτεται στην Ολυμπία από Γερμανούς αρχαιολόγους ο Ερμής του Πραξιτέλη.






Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 26/4
1940 Ο Ιταλός παραγωγός και τραγουδοποιός Giorgio Moroder (Hansjörg Moroder) γεννήθηκε στο Ορτιζέι της Ιταλίας. Δούλεψε κυρίως με synthesizers τις δεκαετίες του '70 και '80 και γενικά επηρέασε την new wave, house, techno και electronic μουσική. Είναι γνωστός για την συνεργασία του με την Donna Summer την εποχή της disco, στα τραγούδια "I Feel Love" και "Love to Love You Baby". Έχει κερδίσει τρία βραβεία Όσκαρ για την μουσική και τα τραγούδια του σε ταινίες, το βραβείο "Best Original Score" για την μουσική της ταινίας "Midnight Express" (1978), το "Best Song" για το τραγούδι "Take My Breath Away" της ταινίας "Top Gun" (1986) και το "Best Song" για το τραγούδι "Flashdance... What a Feeling" της ταινίας "Flashdance" (1983) για την οποία κέρδισε και δύο βραβεία Grammy. Υπήρξε ιδιοκτήτης των Musicland Studios στο Μόναχο, όπου ηχογράφησαν καλλιτέχνες όπως οι Led ZeppelinQueenElton John κ.α. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι David BowieIrene CaraBlondie κ.α. Το 2004 το όνομα του γράφτηκε στο Dance Music Hall of Fame για την εξαιρετική του δουλειά και την συνεισφορά του σαν παραγωγός.

1960 Ο Βρετανός ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Duran DuranRoger Taylor γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος από το 1980 και ηχογράφησε μαζί τους τρία στούντιο άλμπουμ "Duran Duran", "Rio" και "Seven and the Ragged Tiger" καθώς και το live album "Arena". Αποχώρησε το 1985 μετά την εμφάνιση τους στο Live Aid, το 1994 επέστρεψε για μια σειρά ηχογραφήσεων του συγκροτήματος και από το 2001, μετά την επανένωση των ιδρυτικών μελών, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του γκρουπ.


Αθλητισμός 26/4

 26/4/2002 Κυκλοφορεί η αθλητική εφημερίδα “Score Live” με διευθυντή τον Γιάννη Καπαγερίδη, ως εξειδικευμένο έντυπο για το στοίχημα, αλλά σε δύο μήνες θα την αναλάβει ο Κώστας Κεσετζόγλου, προσανατολίζοντάς την προς το ρεπορτάζ της ΑΕΚ

26/4/1972 Ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής Antonio Alcibar υπογράφει παρουσία του γ.γ. Αθλητισμού Κώστα Ασλανίδη στον Ολυμπιακό. Για να τηρηθούν οι ισχύουσες διατάξεις βαφτίζεται “ομογενής” με το ελληνικό όνομα Αντώνης Αλχιμάρης

26/4/1964 Οι Boston Celtics κερδίζουν τον 6ο συνεχόμενο τίτλο στο NBA. Το σερί θα συνεχιστεί για άλλες δύο χρονιές



Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *