Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες μεδύο παιδιά πληρώνουν τους υψηλότερους φόρους ανάμεσα σε 34 χώρες

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της μελέτης του ΟΟΣΑ σύμφωνα με την οποία ο φορολογούμενος που ζει στην Ελλάδα του 2015 και έχει δύο παιδιά υφίσταται μεγαλύτερο φορολογικό-ασφαλιστικό βάρος από τον εργένη ακόμα και μετά τον συνυπολογισμό των οικογενειακών επιδομάτων.

Σύμφωνα με το Euro2day, τα ευρήματα της μελέτης, που παρουσιάζει το Euro2day, δείχνει ότι ο φόρος και οι ασφαλιστικές εισφορές που καλείται να πληρώσει ένας Έλληνας φορολογούμενος με οικογένεια και δύο παιδιά είναι οι υψηλότεροι μεταξύ των 34 χωρών μελών του ΟΟΣΑ.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει, ένας παντρεμένος μέσος εργαζόμενος με δύο παιδιά στην Ελλάδα... χάνει το 43,4% της αμοιβής του, την ώρα που στις χώρες του ΟΟΣΑ ο αντίστοιχος μέσος όρος είναι μόλις 26,9%.

Δηλαδή, με πιο απλά λόγια, από τα 100 ευρώ αμοιβής ενός οικογενειάρχη με δυο παιδιά στην Ελλάδα, τα 43,4 ευρώ φεύγουν πριν καν μπουν στην τσέπη του -όντας μισθωτός η παρακράτηση γίνεται στην πηγή τόσο για το φόρο, όσο και για τις ασφαλιστικές εισφορές- και πηγαίνουν απευθείας στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.

Την πρωτιά της Ελλάδας στη φορολογική επιβάρυνση των οικογενειών με δύο παιδιά, ακολουθούν το Βέλγιο (40,6%) και η Γαλλία (40,5%) ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώνονται στη Νέα Ζηλανδία (3,8%), στη Χιλή (7%), την Ελβετία (9,8%) και την Ιρλανδία (9,9%).

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το Euro2day, για τον μέσο εργαζόμενο χωρίς παιδιά η κατάσταση στην Ελλάδα είναι συγκριτικά καλύτερη. Εδώ η χώρα μας καταλαμβάνει τη 14η θέση στην κλίμακα κατάταξης από τον χειρότερο προς τον καλύτερο με την επιβάρυνση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών επί της αμοιβής να φτάνει στο 40,4% πέρυσι (από 39,1% το 2000) έναντι 36% του μέσου όρου στον ΟΟΣΑ (από 36,7% το 2000).0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *