Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Συναντήσεις του Γιάννη Σηφάκη με φορείς του Νομού Πέλλας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Προτάσεις του Βουλευτή Ν. Πέλλας Γιάννη Σηφάκη πάνω σε σημαντικά θέματα που αφορούν το νομό μας:

Να ιδρυθεί φορέας διαχείρισης της λίμνης Βεγορίτιδας τώρα που να εφαρμόσει την ειδική περιβαλλοντική μελέτη

Προστασία της λίμνης για να ανέβει η στάθμη της με στόχο να αποκατασταθεί η φυσική λειτουργία της 

Να μην υποχωρήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην λογική «προστασίας» των καταπατημένων εκτάσεων

Συνολική αξιοποίηση του ορεινού όγκου με διαβούλευση των φορέων και στόχο τον ήπιο τουρισμό και την αειφορία 


Ο Βουλευτής Πέλλας συναντήθηκε στην Άρνισσα με τον σύλλογο προστασίας της Βεγορίτιδας με αφορμή την σύσκεψη στο Διοικητήριο Πέλλας των Αντιπεριφερειαρχών Πέλλας και Φλώρινας, Δημάρχων των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων και υπηρεσιών( στην οποία συμμετείχε). Επισκέφτηκε επί τόπου την λίμνη μαζί με τους εκπροσώπους του συλλόγου Μούλα Νικόλαο και Κύρκο Σωτήριο.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε ο Γιάννης Σηφάκης εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει άμεσα να παραληφθεί η ειδική περιβαλλοντική μελέτη που έχει εκπονηθεί ( μετά την διαβούλευση του τελικού της κειμένου) και να συσταθεί φορέας διαχείρισης της λίμνης που να επιβλέπει την εφαρμογή της άμεσα.

Να μην υπάρξουν παρεμβάσεις στην φυσική άνοδο της στάθμης της ( που τώρα βρίσκεται στο 516.5 m απόλυτο υψόμετρο) τουλάχιστον ως την άνοδο της στάθμης ως το 522 m απόλυτο υψόμετρο που είναι τα όρια των ιδιοκτησιών. Μόνο με αυτό τον τρόπο η λίμνη θα αποκαταστήσει την φυσική της λειτουργία ενισχύοντας τον υδροφόρο ορίζοντα που η στάθμη του έπεσε αρκετά όλα τα τελευταία χρόνια. 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η πολιτεία δεν πρέπει να κινείται με την λογική της υπεράσπισης της αυθαιρεσίας κάποιων να καλλιεργούν πολυετείς καλλιέργειες σε εκτάσεις της λίμνης παρά τις αντίθετες αποφάσεις της διοίκησης. 

Να καταλάβουμε όλοι ότι ο φυσικός πλούτος του συστήματος λιμνών της περιοχής είναι ανεκτίμητος και μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη σημαντικών ανθρωπογενών δραστηριοτήτων που να συμβαδίζουν με την αειφορία. Ο βουλευτής επισκέφτηκε το ανεμοδρόμιο της Παναγίτσας και για ακόμη μια φορά επιβεβαίωσε την μεγάλη δυναμική που μπορεί να έχει η περιοχή στον τουρισμό αν, φυσικά, ακολουθηθούν από όλους τους εμπλεκόμενους πολιτικές ανάπτυξης του τουρισμού. Συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης του ανεμοδρόμιου στην προσπάθεια των διοικούντων με επικεφαλής των Γιώργο Τοκατλίδη να αποκτήσει το ανεμοδρόμιο επισκέπτες υψηλού επιπέδου από όλες τις γειτονικές χώρες. 

Συναντήσεις του Γιάννη Σηφάκη

Στην διάρκεια των προηγούμενων ημερών ο βουλευτής συναντήθηκε με σπαραγγοπαραγωγούς της Αλμωπίας, επισκέφτηκε την πίστα αγώνων μοτοσυκλετών ανώμαλου δρόμου στα Γιαννιτσά ( αναδεικνύοντας την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών για να μπορεί να υποδεχτεί ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες) και συμμετείχε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε χωριά του Νομού. 

Σύσκεψη για τον προαστιακό σιδηρόδρομο και τις παρακάμψεις Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών

Αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο Πέλλας η σύσκεψη των φορέων της Πέλλας και Φλώρινας για τον προαστιακό σιδηρόδρομο από Θεσσαλονίκη μέσω Γιαννιτσών και παράκαμψη προς Αριδαία και των οδικών παρακάμψεων Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *