Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Το ialmopia βλέπει Game of Thrones: Τι είδαμε στο 1ο επεισόδιο της 5ης σεζόν

Την Κυριακή που μας πέρασε (12/4), δόθηκε επιτέλους ένα τέλος στην μακρά αναμονή μας, μιας και το Game of Thrones επέστρεψε, με την προβολή του πρώτου επεισοδίου της 5ης σεζόν. Σε αυτό
το εναρκτήριο επεισόδιο, πήραμε κυρίως μια γεύση για το τι περιμένει τους (περισσότερους) χαρακτήρες της σειράς στη συνέχεια. Οι παραγωγοί της σειράς, David Benioff και D.B. Weiss ήταν και οι δημιουργοί του πρώτου επεισοδίου, ενώ ο Michael Slovis ανέλαβε τη σκηνοθεσία.


ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ 5ης ΣΕΖΟΝ


King's Landing

Στην πρώτη σκηνή της σεζόν, μεταφερόμαστε πίσω στο χρόνο, σε μια σκηνή με πρωταγωνίστρια την νεαρή Cersei Lannister. Η μικρή αρχόντισσα και μια φίλη της επισκέπτονται στην καλύβα της την μάγισσα του δάσους Maggy the Frog. Εκεί, η Cersei μας δείχνει πως ο χαρακτήρας της δεν άλλαξε από τότε που ήταν παιδί, καθώς απαιτεί από τη μάγισσα να της ‘’διαβάσει’’ το μέλλον της. Η νεαρή μαθαίνει ότι πράγματι θα παντρευτεί και θα γίνει Βασίλισσα για ‘’κάποιο διάστημα’’, αλλά μια νεότερη και ομορφότερη αντίζηλος θα της πάρει τον τίτλο. Κατόπιν, η μάγισσα την πληροφορεί πως τα παιδιά της θα έχουν ένα ‘’επικίνδυνο’’ μέλλον. Στο σήμερα, βλέπουμε ότι η Cersei έχει όντως ‘’παγιδευτεί’’ σε αυτήν την προφητεία, καθώς ο πρωτότοκος γιος της είναι νεκρός, η κόρη της βρίσκεται ουσιαστικά σε ομηρία, ενώ ο μικρότερος γιος της είναι μαγεμένος από τη γοητεία της εκθαμβωτικής Margaery Tyrell. Και σαν να μην έφθαναν αυτά, την βαραίνει η απόδραση του μικρότερου αδερφού της Tyrion, ο οποίος καταζητείται για τον φόνο του πατέρα του, Tywin. Εύκολα συμπεραίνει πως ο δίδυμος αδερφός της Jamie έχει κάποια σχέση με τη φυγή του Tyrion, πράγμα που την κάνει έξαλλη απέναντί του. Φαίνεται πως η Maggy the Frog ήξερε για τι μιλούσε τότε στην καλύβα.

Ίσως να τον είχατε ξεχάσει, αλλά ο (αλλαγμένος σε σχέση με πριν) Lancel Lannister κάνει την εμφάνισή του στην πρωτεύουσα, όντας πια μέλος των φανατικών “Sparrows”, μιας εξαιρετικά πιστής ομάδας που λατρεύει τους ‘’Επτά’’ και που φέρνει μια θρησκευτική νότα στην εξέλιξη της σειράς. Η θρησκεία και η πολιτική δεν είχαν σχεδόν ποτέ καλή χημεία στον κόσμο μας, και φαντάζομαι πως αυτό δε θα συμβεί ούτε στο King’s Landing. 



Pentos 

Πέρα από τη Narrow Sea, στο Pentos, συναντούμε τον αγαπημένο Tyrion Lannister, ο οποίος βρίσκεται υπό την προστασία του Άρχοντα των Ψιθύρων Varys, αφού ταξίδεψε για μέρες κλεισμένος μέσα σε ένα ξύλινο κιβώτιο. Ο Varys προσπαθεί να πείσει τον Tyrion πως παρότι διώκεται για το φόνο του πατέρα του, μπορεί ακόμα να παίξει σημαντικό ρόλο στην ιστορία του Game of Thrones. Ο Άρχοντας των Ψιθύρων φαίνεται να βλέπει με καλό μάτι την επιστροφή μιας Targaryen στο προσκήνιο, και πιστεύει πως ο Tyrion θα ήταν χρήσιμος στην προσπάθεια να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός. Πρώτα όμως, πρέπει να ταξιδέψει ως τη Meereen για να συναντήσει τη Βασίλισσα Daenerys. 



Meereen 

Η Daenerys φαίνεται πως αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες στη διοίκηση της Meereen. Ένας από τους Άσπιλλους δολοφονείται από τους “Sons of the Harpy”, μια ομάδα ντόπιων οι οποίοι δεν δέχονται την Dany ως Βασίλισσά τους, ούτε τους νόμους που θέσπισε καταργώντας τη δουλεία. Η Μητέρα των Δράκων πρέπει να προσέχει ποιον εμπιστεύεται, καθώς ο καθένας από τους συμβούλους της προτείνει λύσεις που δεν συμφωνούν με τον τρόπο που αυτή θέλει να διοικήσει. Η επίσκεψή της στους φυλακισμένους - αλλά και... τσατισμένους - δράκους της δείχνει πως η δύναμή της έχει αρχίσει να φθίνει. Είναι άραγε ικανά αυτά τα προβλήματα, για να οδηγήσουν την Ξανθιά Βασίλισσα να βάλει τέλος στην προσπάθειά της να κατακτήσει το Essos και να στραφεί στον Σιδερένιο Θρόνο του Westeros; 



The Vale 

Η Sansa, βρίσκεται να συνοδεύει τον Lord Baelish σε άλλη μια από τις δολοπλοκίες του, καθώς αφήνουν τον ορφανό πια Robyn Arry στην προστασία του Lord Royce και κατευθύνονται δυτικά του Vale, προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο γνωστός ρόλος για την όμορφη Stark, που συνεχίζει να γίνεται πιόνι στα ‘’παιχνίδια’’ άλλων. Άραγε θα δούμε ποτέ κάποιες κινήσεις από μέρους της; Θέλει πραγματικά ο Littlefinger να βοηθήσει τη Sansa ή την χρησιμοποιεί ξανά για δικό του όφελος; Στο ίδιο μέρος βλέπουμε την Brienne of Tarth και τον Poderick Payne, πράγμα που μπορεί να υποδεικνύει πως αυτοί οι τέσσερις ήρωες ίσως συναντηθούν στο εγγύς μέλλον.



The Wall

Στο Τείχος, βλέπουμε τους άντρες της Night’s Watch να αναρρώνουν μετά την τρομερή σύγκρουση της προηγούμενης σεζόν. Ο Βασιλιάς Stannis βρίσκεται ακόμα στο Castle Black και ενημερώνει τον Jon Snow πως σκοπεύει να προχωρήσει νότια, και να συγκρουστεί με τις δυνάμεις του Roose Bolton στο Winterfell. Πριν από αυτό όμως, ζητά από τον Jon να πείσει τον Mance Rayder να στείλει τους Wildlings που απέμειναν μετά την επίθεση, να πολεμήσουν στο πλευρό του Stannis. Παρά την απειλή του να καεί ζωντανός, ο Mance δεν υποκύπτει στην προσπάθεια του Jon Snow να τον πείσει, με συνέπεια να οδηγείται στην πυρά, με την ιέρεια Melisandre να ανάβει τη φωτιά για να κάψει τον ‘’Βασιλιά πέρα από το Τείχος’’. Ο Jon, με μια πράξη ελέους και σεβασμού, γλιτώνει τον ηγέτη των Wildlings, στέλνοντας ένα βέλος κατευθείαν στην καρδιά του, πριν παραδοθεί στις φλόγες. Περιμένουμε την αντίδραση του Stannis σε αυτήν την πρωτοβουλία του αγαπημένου του κοινού Jon Snow.



Σε γενικές γραμμές, το επεισόδιο μπορεί να μην εντυπωσίασε το κοινό, αλλά οι πρεμιέρες των σεζόν σπάνια το κάνουν αυτό. Το θέμα ήταν, κι αυτό το πέτυχε, να μας κάνει να ‘’εξοικειωθούμε’’ ξανά με την πλοκή της σειράς. Πείτε μας τη γνώμη σας για το 1ο επεισόδιο της 5ης σεζόν στα σχόλια! Επίσης, δείτε παρακάτω το trailer του 2ου επεισοδίου!




ΥΓ. Στο ialmopia προφανώς και γνωρίζουμε πως τα 4 πρώτα επεισόδια της σεζόν διέρρευσαν στα γνωστά torrent sites και είναι διαθέσιμα για downloading. Όμως, κυρίως από σεβασμό στους δημιουργούς μιας σειρά που όλοι απολαμβάνουμε να...απολαμβάνουμε, αποφασίσαμε να τηρήσουμε το πρόγραμμα του HBO (και της Nova στην Ελλάδα), και να δημοσιεύουμε τις περιλήψεις των επεισοδίων μετά τις επίσημες ημερομηνίες προβολής. 






Επιμέλεια: Θεόφιλος Παπαδόπουλος

ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *